oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava jede do Wroclawi. Bude překvapení, hlásí Rovňan

06.07.2018, autor Redakce
Opava – Třetí zápas s polským týmem je tady. Po Opole a Górniku Zabrze změří Opavští síly s účastníkem Ekstraklasy Slaskem Wroclaw. Utkání bude mít zvláštní náboj v tom, že oba fanouškovské tábory mají mezi sebou družbu.
příp., sobota 7.7.2018, 16:00
Śląsk Wrocław Śląsk Wrocław
1:2
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Šrom – Helebrand, Radić, Hrabina – Schaffartzik, Řezníček – Jurečka, Janetzký, Freit – Smola, Puškáč.
II. poločas: Šrom – Helebrand, Svozil, Simerský – Jursa, Schaffartzik – Kayamba, Kuzmanovič, Zapalač – Puškáč, Juřena. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 23. Cholewiak – 32. Schaffartzik, 57. Puškáč.

Opava už v prvním poločase třikrát vystrčila růžky. Jenomže Smola ani Jurečka nebyli úspěšní. Ve 23. minutě vyšla Slasku standardka a Cholewiak otevřel skóre. Opavě se podařilo o pár minut později vyrovnat. Po centru ze strany dal míč Smola Schaffartzikovi a kapitán Slezanů vyrovnal.

„První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Bohužel jsme neproměnili velké šance, což by nás mohlo v lize mrzet,“ řekl trenér Slezského FC Roman Skuhravý.

Vstup do druhého poločasu měla Opava excelentní a brankář Wrobel si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Velké šance měli Kuzmanović a Zapalač. Gól mu nakonec dal po dorážce Puškáč.

„Prvních patnáct minut druhé půle bylo z naší strany excelentních. Bohužel pak už jsme hráli lajdácky. Co se týká kvality, v tomto směru mi přišel lepší duel s Górnikem,“ uzavřel opavský kouč.