oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezané nedali šance, v generálce prohráli se Skalicí

14.07.2018, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek
Petrova Ves – Byť byli herně lepším týmem, opavští fotbalisté v posledním přípravném utkání podlehli slovenskému druholigistovi ze Skalice. Slezané nedokázali proměnit své šance, a pak dvakrát inkasovali po standardkách. Zápas nedohrál obránce Matěj Hrabina, který si poranil kotník.
příp., sobota 14.7.2018, 17:30
Skalica Skalica
2:0
SFC Opava SFC Opava
 
Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina (73. Schaffartzik) – Zavadil (46. Smola), Schaffartzik (46. Jursa) – Kayamba, Kuzmanović, Zapalač (46. Řezníček) – Jurečka, Puškáč. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 63. Haša, 66. Dolný.

Opavští přitom začali skvěle a po čtvrthodince hry předvedli luxusní kombinaci na jeden dotek. Schaffartzik šikovně obhodil protihráče, Kuzmanović předal míč rozběhnutému Zapalačovi, který poslal střílený centr Jurečkovi, a tomu chyběly k míči centimetry.

Pak po brejku Puškáče zakončil cekou akci Kuzmanović, ale jeho ránu gólman Skalice vyrazil. Po dalším centru Zapalače pak Puškáč poslal svou hlavičku nad bránu. Dobrou příležitost měl po změně stran Smola, kdy se protáhl kolem beka a cpal míč na zadní tyč, ale balon se nakonec do brány nevlezl.

Agilní Kayamba se pak zbavil protihráče a nádherným centrem oslovil Jurečku, jenže ten trefil jen boční síť brány. Na opačné straně Opavští neuhlídali standardku, nejprve je zachránilo břevno, ale Haša hlavičkou poslal míč do sítě.

Hned vzápětí mohl srovnat Puškáč po pěkné akci, kdy Jursa elegantní patičkou předal míč Kayambovi, jenž poslal balon pod sebe a Puškáčovu ránu zblokovali obránci. Pak ovšem slovenský tým udeřil podruhé, když nedůrazu v opavské obraně využil Dolný a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (trenér Slezského FC Opava): „V prvním poločase nám chyběla akorát branka. Někdy se holt stane, že i lepší mužstvo prohraje. Soupeř nás potrestal ze dvou standardek, ale je fakt, že směrem dopředu jsme nebyli tolik přímočaří. Pro mě je to ovšem před startem sezony ideální výsledek, protože si nebudeme myslet, že umíme všechno.”