oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská devatenáctka zvítězila nad Slavií Praha

22.03.2013, autor Redakce
Opavská devatenáctka dnes na hřišti v Kylešovicích přivítala pražskou Slavii, třetí tým tabulky v dorostenecké lize. Po kvalitním výkonu se starší dorostenci Slezského FC radují z vítězství.
22.kolo, pátek 22.3.2013, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Slavia Slavia
Godula – Schuster, Morong, Bubeník, Dřizgevič – Pavlíček, Macíček – Machuča (77. Zezulka), Rolný (88. Wicker), Lavrovič – Uvíra (90. Šemro).
 
Voska – Prosek, Hudeczek (70. Fotr), Pelikán, Bejbl – Sodoma (61. Červený), Brož (61. Souček), Verner, Duga, Peterka – Liška.
 
Branka: 55. Machuča. Rozhodčí: Plesar – Pochylý, Nesrsta.
+14+14+14

Opavský tým se po celý zápas prezentoval aktivní hrou, díky níž se mu dařilo narušovat rozehrávku soupeře. V prvním poločase po průniku Uvíry musel střelu opavského útočníka likvidovat hostující brankář Voska. V závěru prvního dějství nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu Dřizgevič.

Deset minut po zahájení druhého poločasu vyslal Macíček přesnou přihrávkou do šance Machuču, jenž přesným obloučkem přehodil Vosku a poslal Slezský FC do vedení. Na druhé straně spálil velkou příležitost Peterka, který zcela minul odkrytou opavskou branku. Starší dorostenci následně dovedli zápas do vítězného konce a připsali si do tabulky cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba, trenér SFC Opava U19: S dnešním zápasem jsem spokojený. Tento styl hry jsme předvedli už v prvním poločase s Plzní a minulý týden v Českých Budějovicích. Konečně nám to vyšlo i výsledkově. Je to ten směr, který kluci znají. Věříme, že takto soutěž zachráníme.

Hodně dlouho pracujeme na zlepšení obranné hry, projevilo se to už v minulém zápase a dnes jsme v tom pokračovali. Doufám, že tomu tak bude i v následujících utkáních.