oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Zbytečná prohra. Nesmíme dostávat tak laciné branky, velí Skuhravý

29.07.2018, autor Redakce
Brno – Hned po čtrnácti minutách přišli fotbalisté Slezského FC o klíčového stopera Jaroslava Svozila, který byl vyloučen. Vzápětí šel Zlín do vedení, pak ale srovnal Puškáč. Na startu druhé půle ovšem snadno skóroval Poznar a bylo hotovo. Jak duel viděl opavský kouč Roman Skuhravý?

„Z mého pohledu je to zbytečná prohra. Zlín oproti prvnímu utkání trochu změnil organizaci hry a zesílil střed hřiště. Důležitým momentem bylo vyloučení, zejména v tomhle vedru. Věděli jsme, že si musíme pomoci standardkou, což se nám povedlo,“ pouští se do zápasového hodnocení opavský kouč Roman Skuhravý.

„Do druhé půle jsme šli s jediným záměrem – nedostat gól, být rychlí po zisku míče a využít standardek. Bohužel soupeř potrestal naši chybu, a pak už to pro nás bylo těžké. Přesto jsme měli dvě dobré šance. Klukům nemám co vytknout. V deseti takto pracovali v hrozném vedru. Je to smutná prohra,“ hlásí trenér Slezského FC.

Opavští fotbalisté tak stále čekají na první ligový bod. „Jsme absolutně konkurenceschopní, ale nemůžeme si dovolit dostávat tak laciné branky, které hraničí s naivitou. Tvrdá práce pak lehce přichází vniveč. Dokážu to však pochopit, protože někteří hráči hrají první ligu poprvé,“ tvrdí Skuhravý.

Na první zápas Slezského FC v azylu si našlo cestu 1 118 diváků. „Věděli jsme, že to bude složité a celý klub jsme byli v očekávaní, jak to bude vypadat. Dorazilo přes tisíc nadšenců, za což jim děkuji. Možná se dalším fanouškům ani nedivím, že nedorazili. Roli sehrálo počasí i naštvanost, že po třinácti letech nemohou jít na ligu na svůj stadion,“ pokračuje ambiciózní trenér.

„Zápas by měl jinou atmosféru, byl by to okamžitý rozdíl. Od začátku sezony ale říkám, že se to nebudeme vymlouvat. „Domácí“ zápas jsme nezvládli. Máme před sebou hodně těžký los a budeme dělat všechno pro to, abychom se co nejdříve zvedli,“ dodává Roman Skuhravý.