oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Jedeme vyloupit Žižkov

11.08.2012, autor Redakce
Druhá fotbalová liga je tady s dalším kolem. Naši kluci jedou na Žižkov, na půdu soupeře, který ještě loni brázdil prvoligové vody. To ale nemění nic na tom, že bychom chtěli pod televizním vysílačem bodovat.
2.kolo, neděle 12.8.2012, 10:15
Žižkov Žižkov
5:0
SFC Opava SFC Opava
Boháč - Šťastný, Kiidron, Besta, Čermák - Bartl (73. Bartošák), Sedláček (64. Sloboda), Hílek, Kotyza - Surynek, Kalod (83. Hejný). Trenér: Roman Nádvorník.
 
Květon – Zapletal (46. Pomp), Uvíra, Kuděla, Swiech – Wirth, Metelka – Šrom (61. Žmolík), Ficek, Sedláček (25. Schaffartzik) – Prokeš. Trenér: Josef Mazura.
 
Branky: 35. Surynek, 39. Bartl, 74. Kalod, 87. Sloboda, 90. Kiidron. Rozhodčí: Ochotnický – Zeman, Vlasjuk. ŽK: Čermák, Hílek, Besta. ČK: 21. Swiech (Opava).
Diváci: 1421

Opava odjížděla do Prahy bez zraněných Zdeňka Partyše, Luboše Horky a nově i Matěje Hrabiny. Začátek nenapovídal tomu, že utkání skončí pro nás vysokou porážkou. Jenomže přišla jednadvacátá minuta a v ní faul Jakuba Swiecha na Kaloda, který dostal míč za obranu a běžel sám na Květona.

„Nechci sahat sudímu do svědomí, ale celé akci předcházel ofsajd,“ zlobil se asistent Jan Pejša. A pak to přišlo. Opavští zadáci nepohlídali Surynka – 1:0. Ve 39. minutě inkasovali znovu. Tentokrát se mezi střelce zapsal Bartl.

Ve druhém poločase totiž Žižkov přidal další tři branky a ani skvěle fandící fanoušci, kterých dorazilo do hlavního města 218, prohru neodvrátili.

„Už kvůli fanouškům, kteří za námi vážili tak dalekou cestu mě porážka strašně mrzí. Náš výkon byl bojácný, nedůsledný, chyběla nám agresivita,“ hledal Pejša příčiny nedělní prohry. Malým pozitivem na černém dni může být obránce Petr Pomp, ten se vrátil na hřiště po téměř roční pauze a nevedl si špatně. „Petra musím pochválit, byl naším jediným světlým momentem,“ doplnil Jan Pejša.