oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Kopecký začal výhrou, Slezané zvládli duel v Prostějově

07.09.2018, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC si reprezentační přestávku zpestřili přípravným utkáním s Prostějovem. Kouč Ivan Kopecký na jeho půdě poprvé vedl opavský tým, který si s prostějovským soupeřem poradil v poměru 3:2.
příp., pátek 7.9.2018, 15:30
Prostějov Prostějov
2:3
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Šrom – Hrabina, Simerský, Radić, Helebrand – Kayamba, Zavadil, Kuzmanović, Freit – Jurečka, Juřena.
II. poločas: Šrom – Hrabina, Svozil, Simerský – Schaffartzik, Řezníček – Janetzký, Jursa, Zapalač – Puškáč, Smola. Trenér: Ivan Kopecký.
 
Branky Opavy: 2. Kuzmanović, 49. Smola, 74. Schaffartzik.

Opavským skvěle vyšel vstup do utkání. Hned po dvou minutách hry totiž otevřel skóre Nemanja Kuzmanović. Po půlhodině hry ovšem domácí srovnali.

Do druhé půle nastoupila až na tři hráče prakticky nová jedenáctka a taktéž začala dobře. Čtyři minuty po změně stran totiž Slezané znovu vedli, tentokrát se prosadil Tomáš Smola. Prostějovští ale nesložili zbraně a vyrovnali na 2:2.

Opavský favorit získal náskok zpět po trefě Jana Schaffartzika a tentokrát už o něj nepřišel. Na prostějovské půdě zvítězil v poměru 3:2.

„Jsem moc rád, že jsme mohli tohle utkání sehrát. V naší hře se objevily dobré i špatné okamžiky,“ řekl k utkání opavský trenér Ivan Kopecký.

„Do hry se dostali podle plánu prakticky všichni hráči, mezi které jsme rozdělili zátěž. Pro mě to byl hodně poučný zápas,“ doplnil nový kouč Slezského FC.