oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC v kombinované sestavě podlehl Karviné

16.11.2018, autor Redakce
Štěpánkovice – Slezský FC si reprezentační přestávku zpestřil pátečním přípravným utkáním s Karvinou. Šanci dostali zejména hráči širšího kádru, kteří si nevedli špatně. Opavský tým ale nakonec podlehl karvinskému soupeři nejtěsnějším možným rozdílem.
příp, pátek 16.11.2018, 11:30
SFC Opava SFC Opava
0:1
Karviná Karviná
Fendrich – M. Helebrand, Radić, Schaffartzik, Žídek – Jurečka, Řezníček, Janetzký, Jankauskas, Freit (60. Rychlý) – Juřena. Trenér: Ivan Kopecký.
 
Pastornický – Čolić (70. Putyera), Piroch, Smrž (58. Vlachovský), Moravec (46. Kocsis) – Mertlelj (58. Budínský), Dramé – Galuška (58. Suchan), Lingr, Tusjak – Guba (46. Ramirez). Trenér: Roman Nádvorník.
 
Branka: 55. Ramirez.
Rozhodčí: Machálek – Kotík, Dresler.
ŽK: Fendrich – Piroch.

Volno měli například Pavel Zavadil, Joel Kayamba, Tomáš Smola, Nemanja Kuzmanović, Dominik Simerský či Petr Zapalač. Na lavičce zápas strávil brankář Vojtěch Šrom, obránci Matěj Hrabina a Jaroslav Svozil i záložník Tomáš Jursa.

Neuběhlo ani pět minut hry a Fendrich musel ven z brány a před vápnem srazil k zemi unikajícího hráče Karviné. Z přímého kopu pak napřáhl Guba a jeho ránu opavský gólman skvěle zneškodnil.

O chvíli později kopali hosté po ruce Schaffartzika penaltu a Fendrich se vyznamenal podruhé, když Čolićovu ránu k levé tyči famózně vyrazil. V závěru první půle mohl skórovat Juřena, ovšem jeho hlavička ze slibné pozice postrádala razanci.

Po změně stran nejprve Ramireze vychytal Fendrich a pak pěknou spolupráci ukázalo duo Jurečka – Juřena. Prvně jmenovaný se po efektní narážečce probil k zakončení, jenže karvinského brankáře neprostřelil. A pak udeřila Karviná. Lingr vrátil přetažený centr zpátky do ohně a Ramirez zblízka s přispěním břevna poslal balon do opavské brány.

Srovnat mohl po nadýchaném centru Řezníčka střídající Rychlý, jenže hlavičkoval těsně nad, a tak se ve Štěpánkovicích, kam dorazila početná návštěva dětí z tamní základky, z výhry radovala Karviná. „Příležitost dostali hráči, kteří měli menší zápasové vytížení. Ukázali jsme zajímavé akce, akorát jsme je nedotáhli do gólového konce,“ mrzí opavského kouče Ivana Kopeckého.

„V některých situacích ve vlastní šestnáctce jsme se měli chovat šikovněji. Je na čem pracovat, ale přístup hráčů byl v pořádku,“ dodává. „Utkání splnilo svůj účel. Jsem rád, že se nikdo zranil. Nyní už se budeme postupně připravovat na Zlín,“ předesílá trenér Slezského FC.