oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezané se představí ve Zlíně, chybět jim bude vykartovaný Kayamba

23.11.2018, autor Redakce
Opava – Po reprezentační přestávce se opět rozjíždí FORTUNA:LIGA. Na programu jsou odvety. Opava se představí ve Zlíně, kde ji čekají domácí Ševci. Jisté je, že trenér Ivan Kopecký bude postrádat vykartovaného Joela Kayambu.
16.kolo, sobota 24.11.2018, 17:00
Zlín Zlín
2:0
SFC Opava SFC Opava
Dostál – Bačo, P. Buchta, Gajič – Matejov, Hnaníček (90+2. Lu. Holík), Li. Holík (77. Hronek), Podio, Jiráček – Beauguel, Vyhnal (80. Jakubov). Trenér: Michal Bílek.
 
Šrom – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Kuzmanović, Zavadil, Janetzký (79. Jurečka), Jursa (63. Juřena), Zapalač (46. Schaffartzik) – Smola. Trenér: Ivan Kopecký.
 
Branky: 33. Beauguel, 46. Vyhnal.
Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Vodrážka.
ŽK: Hronek – Svozil, Kuzmanović.
Diváci: 3229

Ševci začali aktivně a prakticky hned z první příležitosti mohli udeřit. Beauguel poslal ostrý centr na Podia, který hlavičkou protáhl gólmana Šroma. Pak pro změnu Podio centroval a Gajić zblízka jen těsně přestřelil opavskou bránu.

Po půlhodině hry byl u zrodu další zlínské šance opět Podio, Baču ale skvěle vychytal Šrom. Krátce nato se však domácí dočkali. Matejov předal míč Beauguelovi, který si krásně navedl balon a přesnou střelou k tyči zpoza šestnáctky otevřel skóre.

Opavští kontrovali akcí na jejímž konci byl Jursa. Ten to zkusil z velké dálky a jeho jedovka vypadla Dostálovi z rukavic na roh. O přestávce udělal kouč Slezského FC Ivan Kopecký změnu v sestavě, kdy Zapalače vystřídal Schaffartzik a Opava přešla do rozestavení se třemi obránci.

Hned v úvodu druhého poločasu ovšem Podio poslal balon do vápna, Libor Holík ho posunul na Vyhnala, jenž zblízka nemohl poloprázdnou bránu Opavy minout – 2:0. Na opačné straně se k odraženému míči dostal Jursa, jenže těsně přestřelil Dostálovu bránu.

Snížit mohl střídající Jurečka, jenže po centru Hrabiny hlavičkoval vedle levé tyče. A když to v závěru z přímého kopu nevyšlo ani Kuzmanovićovi, odjel Slezský FC ze Zlína bez jediného bodu.

Ohlasy trenérů

Michal Bílek (trenér FC FASTAV Zlín): „Utkání se nám povedlo. Od začátku jsme hráli dobře a soupeře jsme do ničeho nepustili. Hned v první minutě jsme měli dvě šance. Dali jsme dva góly a hráli jsme velmi dobře směrem do defenzivy. Opavu jsme v podstatě do ničeho nepustili. Máme velmi důležité tři body z utkání proti soupeři, který šel ve druhé polovině podzimní sezony výkonnostně nahoru. Zvládli jsme to dobře.“

Ivan Kopecký (trenér Slezského FC Opava): „Zlín měl velmi dobrý nástup. Vytvořil si nebezpečnou hlavičku, a pak roh. Postupem času se hra vyrovnala, bohužel jsme inkasovali od Beauguela gól. Víme, že má kvalitu, ale dali jsme mu hodně prostoru. Z naší strany tam bylo zejména v prvním poločase málo agresivity i důrazu. Jedinou zajímavou střelu měl Jursa. Pak jsme přeskupili rozestavení a nepochopitelně jsme inkasovali branku po nedůrazu na pravé straně. Měli jsme snahu, ale v předfinální i finální fázi nám chyběla kvalita. Zlín hrál velmi dobře, byl agresivní. Z naší strany toho bylo hodně málo. Je to pro nás poučná porážka.“