oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava začne v Žilině, nastoupí Stáňa s Manziou

12.01.2019, autor Redakce
Opava – Fotbalisty Slezského FC Opava čeká v sobotu první přípravný zápas. Svěřenci trenéra Ivana Kopeckého se představí na hřišti účastníka slovenské nejvyšší soutěže MŠK Žilina. V sestavě Slezanů se objeví i nové tváře Bidje Manzia s Bronislavem Stáňou.
příp., sobota 12.1.2019, 11:00
Žilina Žilina
0:1
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Fendrich – Hrabina, Rychlý, Žídek, M. Helebrand – Manzia, Zavadil, Řezníček, Zapalač – Jurečka, Juřena.
II. poločas: Šrom – M. Helebrand, Rychlý, Radić, Zapalač – Manzia (64. Socha), Souček, Řezníček, Stáňa – Jurečka (72. Darmovzal), Juřena (81. Ščudla). Trenér: Ivan Kopecký.
 
Branka: 19. Manzia.
Rozhodčí: Vachan – Kuba, Súkeníková.
ŽK: Holúbek (Žilina).

Opavští začali aktivně a zhruba po deseti minutách se v první zajímavé šanci objevil aktivní Manzia, kterého našel centrem zleva Zavadil. Konžský fotbalista ale hlavičkoval těsně nad bránu domácích.

Pak to přišlo. Po krátkém obléhání žilinského vápna z levé strany odcentroval Zapalač a Manzia, který si do šestnáctky naběhl z druhé vlny, poslal balon přesně k tyči. Krátce nato kopali Slezané penaltu, ale brankář Holec vyrazil Zavadilovu střelu a pohlídal si následnou dorážku.

Pak to zkusil z dálky Hrabina, ovšem i jeho přízemní si pohlídal Holec. Domácí mohli udeřit po ztrátě Řezníčka, ale nadějný brejk nedokázali dotáhnout do konce. V závěru první půle ještě z ostrého úhlu vypálil Anang, jenže minul opavskou bránu.

O přestávce oba soupeři výrazně upravili sestavy a Žilina postupem času přidala. Po hodině hry zakončil nebezpečný brejk domácích Petrák, jeho ránu ale zlikvidoval pozorný Šrom. Slovenský tým měl územní převahu, jenže opavská defenziva ho do žádné vyložené šance nepustila.

Ohlasy trenérů

Ivan Kopecký (trenér Slezského FC Opava): „Jsme ve fázi hrubé přípravy, a tak příležitost dostali i kluci z béčka a dorostenec Ščudla. Všichni k zápasu přistoupili perfektně. Samozřejmě v určitých věcech se musíme zlepšit, ale šlo o teprve první přípravný zápas po deseti dnech tréninku. Bidje Manzia dal pěknou branku, za což jsme rádi. Věříme, že se mu trochu zvedne sebevědomí. Broňa Stáňa nastoupil do druhého poločasu a stejně jako ostatní kluci měl velmi dobrý přístup. Je ale brzy hodnotit, jak velkým přínosem pro nás oba hráči budou.“