oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC se ukáže doma, vyzve Prostějov

15.01.2019, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají druhou zápasovou prověrku zimní přípravy, v níž hostí soupeře z Prostějova.
příp., středa 16.1.2019, 13:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Prostějov Prostějov
I. poločas: Šrom – M. Helebrand, Simerský, Žídek, Janso – Rychlý, Zavadil, Stáňa – Bernadina – Jurečka, Juřena.
II. poločas: Fendrich – Hrabina, Radić, Svozil, Janso – Zapalač, Rychlý (70. Darmovzal), Řezníček, Stáňa (82. Ščudla) – Bernadina (70. Souček), Smola. Trenér: Ivan Kopecký.
 
 
Branky: 22. Bernadina, 47. Radić, 72. Zapalač – 35. Kroupa.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Mojžíš.
+13+13+13

Hned v úvodu chyboval testovaný Janso, který pokazil rozehrávku, a sám na Šroma upaloval Baďura. Zakončil ovšem vedle opavské brány. Po dvaceti minutách z přímého kopu krásně zakroutil míč k tyči Zavadil a Bréda s vypětím všech sil vyrazil balon na tyč.

Pak už se Slezané dočkali. Po rohu vypálil Jurečka, k odraženému míči se probil Endy Opoku Bernadina a hned ve svém prvním utkání za SFC skóroval. Krátce nato mohl srovnat Kroupa, jenže jeho hlavičku luxusním zákrokem zlikvidoval Šrom.

Prostějovský útočník si spravil chuť o chvíli později, kdy po Zapletalově centru z levé strany sice nejprve neuspěl, pohotovou dorážkou ale dopravil míč do sítě opavské brány – 1:1.

Po změně stran oba týmy prostřídaly a hned v úvodu druhé půle udeřila Opava, které po rohu na zadní tyč vrátil vedení přesnou hlavičkou obránce Radić. Po dalším rohu vypálil z voleje Řezníček, jeho ránu ještě před bránou tečoval Smola, jenže stál v ofsajdu, a tak gól nemohl být uznán.

O chvíli později ovšem Smola hlavou sklepl míč ideálně do běhu pro Zapalače, který technickou střelou poslal míč ke vzdálenější tyči – 3:1. Opavský favorit mohl své vedení ještě navýšit, jenže Stáňa z ostrého úhlu nedokázal překonat prostějovského brankáře, a na konečném skóre se tak nezměnilo nic.

Ohlasy trenérů

Ivan Kopecký (trenér Slezského FC Opava): „Viděli jsme jiné hráče, nastoupil za nás i Oliver Janso. V prvním poločase byla vidět snaha o kombinace, ale soupeř byl ve zhuštěném bloku a chodil do rychlých brejků. V naší hře byla zbytečná ztrátovost, ale také zajímavé akce, které mohly být dotažené do konce. Ve druhé půli jsme dali pěkný gól ze standardní situace, další nám rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. Byly tam pěkné akce, ale v této fázi přípravy jsem rád, že k tomu hráči přistupují tak, jak mají. Akce jsou v pohybu, viděli jsme další hráče. Utkání splnilo svůj účel.“