oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava nedala gól a podlehla Trenčínu. Janso končí

19.01.2019, autor Redakce | FOTO: Jaroslav Rovňan, sfc.cz
Trenčín, Opava – Fotbalisté Slezského FC v přípravě poprvé padli. Stalo se tak na půdě Trenčína, kde Slezané po první půli prohrávali 0:1. Po změně stran se sice trefil Svozil, jenže rozhodčí mu gól neuznali kvůli ofsajdu. Další slibné šance Opavští nedotáhli do zdárného konce a zapsali první porážku v rámci zimní přípravy.
příp., sobota 19.1.2019, 11:00
Trenčín Trenčín
1:0
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Fendrich – Žídek, Simerský, Janso – Janetzký, Zavadil, Řezníček, Zapalač – Manzia – Jurečka, Smola.
II. poločas: Šrom – Helebrand, Svozil, Radič, Janso – Jurečka, Rychlý, Řezníček (70. Souček), Stáňa – Juřena, Opoku Bernadina. Trenér: Ivan Kopecký.
 
Branka: 43. Julien.

V první půli toho moc zajímavého k vidění nebylo, hrál se totiž vyrovnaný fotbal. První šance přišly zhruba po půlhodině hry, kdy nejprve střelu domácího Čatakoviče zlikvidoval Fendrich a krátce nato se na opačné straně probil do zakončení Janetzký, ale Hrdlička balon vyrazil na roh.

Když už se zdálo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, v závěru první půle to z ostrého úhlu zkusil Julien a propálil opavského brankáře.

Po změně stran Slezané nasadili novou jedenáctku a přežili další šanci Čatakoviče. Po standardce zhruba čtvrthodiny před koncem Svozil povedenou hlavičkou do protipohybu gólmana skóroval, jenže radost Opavských zastavil ofsajd. Pak neuspěl Stáňa, a když Juřena ani nadvakrát neprostřelil hradbu těl před sebou, výsledek se nezměnil.

Janso v Opavě hrát nebude

„První poločas nebyl podle našich představ. Chyběl nám pohyb a dostávali jsme se jen do náznaků šancí, které šly přes Janetzkého. Máme za sebou náročný týden, což se projevilo,“ přiznává opavský trenér Ivan Kopecký.

„Po přestávce se hra zlepšila. Měli jsme i šance a nebyl nám uznán gól, který dal hlavou Jarda Svozil. Trenčín hrál na brejky. Utkání splnilo svůj účel. Co se týče Olivera Jansa, rozhodli jsme se, že nebudeme pokračovat v další spolupráci,“ informuje kouč Slezského FC.