oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava podlehla Jihlavě, poprvé se trefil Stáňa

25.01.2019, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC uzavřeli týdenní soustředění v Uherském Brodě porážkou v duelu s druholigovou Jihlavou. Opavští sice vedli, ale po změně stran Vysočina otočila skóre a zvítězila 3:2.
příp., pátek 25.1.2019, 15:00, Uherský Brod
SFC Opava SFC Opava
2:3
Jihlava Jihlava
Fendrich (65. Vyklický) – M. Helebrand, Simerský, Žídek, Hrabina – Jurečka (57. Bernadina), Zavadil (46. Rychlý), Janetzký (57. Manzia), Řezníček, Zapalač (65. Stáňa) – Smola (65. Juřena). Trenér: Ivan Kopecký.
 
 
Branky: 27. Zapalač, 68. Stáňa – 45. z pen. Machuča, 65. Novotný, 79. Komárek.

Do vedení se po necelé půlhodině dostali Slezané. Matěj Helebrand střílenou přihrávkou našel Zapalače, který si zpracoval míč a povedenou trefou k pravé tyči otevřel skóre. V závěru první půle staronový kapitán Opavy Žídek povalil protihráče ve vápně a rozhodčí ukázali na penaltu.

Míč si postavil opavský odchovanec Machuča a byť Fendrich vyrazil správným směrem, na míč nedosáhl a bylo srovnáno. Po hodině hry Jihlava otočila skóre. Slezané nepohlídali centr z levé strany, na který si naběhl Novotný a zblízka prostřelil Fendricha.

Pak měli Opavští štěstí, když Fendricha při kličce překvapil jeden z jihlavských hráčů a balon jen tak tak nedoskákal do opavské brány. Vzápětí ale Manzia potáhl míč po pravé straně, předal balon Stáňovi, jenž si ho zpracoval a povedenou technickou střelou srovnal na 2:2.

Hned nato měl třetí gól Slezského FC na kopačce Matěj Helebrand, který si na hranici šestnáctky rychle obhodil soupeře, jenže ho vychytal jihlavský brankář. V 79. minutě se Vysočina po dlouhém nákopu dostala do opavského vápna, kde se nedohodli Řezníček s brankářem Vyklickým a Komárek jednoduše skóroval.

Vyrovnání měl na hlavě střídající Rychlý, kterého pěkným centrem zprava našel Řezníček, jenže opavský mladík hlavičkoval jen doprostřed branky, a tak se na konečném výsledku už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Ivan Kopecký (trenér Slezského FC Opava): „První půle byla z naší strany herně poměrně dobrá, byli jsme ale málo nebezpeční v soupeřově šestnáctce. Chyběly kvalita provedení a přímočarost. Po změně stran na nás byla vidět snaha, jenže naše akce většinou končily před šestnáctkou soupeře. Po pěkné akci jsme dali vyrovnávací gól. Střídající hráči hru oživili, ale nestačilo to. Dostali jsme tři laciné góly, což není dobrá vizitka. Všichni hráči mají na čem pracovat. Musíme zlepšit organizaci hry po ztrátě míče a vylepšit předfinální i finální fázi.“