oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci nastříleli Spartě Praha čtyři góly

06.04.2013, autor Redakce
Starší dorostenci Slezského FC se dnes na hřišti v Kylešovicích střetli se Spartou Praha. Opavská devatenáctka nad vedoucím týmem dorostenecké ligy zvítězila přesvědčivým poměrem 4:0.
24.kolo, sobota 6.4.2013, 10:15
SFC Opava SFC Opava
4:0
Sparta Sparta
Godula – Schuster, Morong, Bubeník, Dřizgevič – Pavlíček, Macíček – Machuča (72. Bořucký), Rolný (89. Zezulka), Lavrovič – Uvíra (79. Hartmann).
 
Hrdina – Bělčický, Bederka, Vokoun, Březina (46. Kadlec) – Sulovský, Čavoš – Záviška (68. Nečas), Skopec, Mejdr (46. Hašek) – Šíma.
 
Branky: 40. a 50. Pavlíček, 59. a 76. Dřizgevič. Rozhodčí: Tacina - Gallo, Viščor. ŽK: Šíma.

První půlhodina tohoto střetnutí příliš mnoho dramatických momentů nepřinesla. Za hosty střílel mimo tři tyče z dálky Sulovský, na druhé straně Dřizgevič vyzkoušel pozornost brankáře Hrdiny střelou z přímého kopu.

Ve 32. zahrozila Sparta hlavičkou Bederky po centru z levé strany. Pokus hostujícího hráče skončil vedle Godulovy branky.

Pět minut před koncem prvního poločasu zamotal Uvíra hlavu dvěma obráncům soupeře a z pravé strany poslal prudký míč do pokutového území. Nabíhající Pavlíček s přispěním hostujícího obránce dopravil míč do branky a poslal Opavu do vedení.

Pražský tým udělal o poločase dvě změny, které však obraz hry nezměnily, protože na hřišti dále dominovali opavští dorostenci. Dvě minuty po zahájení druhé půle se u brankové čáry úspěšně prokličkoval Rolný, který ovšem poslal svůj pokus jen do boční sítě.

V 50. minutě se aktivní Rolný opět prosadil přes obránce a z pravé strany poslal přesný centr na zadní tyč, odkud se hlavou gólově prosadil opět Pavlíček a Opava vedla už 2:0.

Následující minuty patřily exekutorovi standardních situací Dřizgevičovi, jenž nejprve poslal svůj pokus z přímého kopu jen těsně vedle.

Dřizgevič se v 59. minutě postavil k zahrávání dalšího přímého kopu a tentokrát jeho dělovka skončila s pomocí břevna ve sparťanské síti. Pro levého obránce to byl už třetí gól z přímého kopu v jarní části soutěže.

O dvě minuty později střílel ze třetího přímého kopu opět Dřizgevič, jeho pokus však tečovala sparťanská zeď na rohový kop.

Sparta si následně vytvořila dvě příležitosti. Nejprve Skopcův roh nebezpečně prolétl před opavskou brankou, chvíli poté pokus Haška zblokoval Morong.

Brankář Hrdina v 73. minutě nabídl špatnou rozehrávkou šanci Rolnému, jenž ji však nevyužil a nechal sparťanského brankáře napravit svou chybu.

Opavský tým dále hrozil nejen ze hry, ale také ze standardních situací. Po Dřizgevičově rohu hlavičkoval Bubeník nad bránu.

V 76. minutě se exekutor standardních situací proměnil ve střelce. Z levé strany zahrával rohový kop střídající Bořucký, Dřizgevič si naběhl směrem k míči a přesným obloučkem na zadní tyč poslal Slezský FC do čtyřbrankového vedení.

Závěr utkání přinesl jen dva sparťanské pokusy z větší vzdálenosti. Nebezpečný pokus Šímy skončil o půl metru vedle tyče, Sulovský následně střílel doprostřed brány. Slezský FC tak k cennému vítězství 4:0 přidal i čisté konto.

Fotografie z utkání naleznete na webu Deníku.

Ohlasy trenérů

Hodnocení zápasu trenérem SFC Opava U19 Vladimírem Skalbou naleznete na webu Deníku.