oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Tým U16 porazil HFK Olomouc 7–1

07.04.2013, autor Redakce
Tým SFC Opava U16 se střetl v prvním jarním soutěžním utkání s HFK Olomouc. Opavští hráči dokázali přenést svou formu ze zimní přípravy i do mistrovského zápasu a se svým soupeřem si snadno poradili.
22.kolo, neděle 7.4.2013, 12:15
SFC Opava SFC Opava
7:1
1. HFK Olomouc 1. HFK Olomouc
Kotala – Helebrand M., Večerek, Vitoul, Said Sámir – Berger, Janetzký – Kirschner (72. Džemla), Helebrand A., Petzuch (64. Rybenský) – Adamovský (64. Harazin).
 
Kubica – Milar, Hanzelka, Bradáč, Lošťák F. – Bařinka, Lošťák D., Adámek (49. Kypěna), Vohralík (64. Šuba), Doubrava – Markaj.
 
Branky: 8., 61. a 79. Helebrand A., 21., 53. a 77. Janetzký, 45. Petzuch - 35. Lošťák D. ŽK: Janetzký - Bradáč.

Opavský tým si hned od úvodu utkání vytvářel brankové příležitosti. Nejprve akrobaticky zakončoval Berger mimo tři tyče, v 8. minutě už byl Adam Helebrand po přihrávce za obranu úspěšný a obloučkem přehodil brankáře Kubicu.

Střelec první branky se vzápětí dostal do dalších šancí, po kombinaci s Janetzkým a Adamovským jeho pokus mířící k tyči vytáhl hostující golman na roh.

Jakub Janetzký se nejprve zastřeloval pokusem z dálky, ve 21. minutě už se dočkal branky, když jej po průniku středem vyslal před brankáře Berger. Janetzký nezaváhal a střelou k tyči poslal Opavu do dvoubrankového vedení.

Hráči Slezského FC poté polevili v tempu a nechali si vstřelil branku. Po protiútoku střílel z dálky do břevna Markaj a odražený míč dopravil hlavou do sítě David Lošťák.

Opavský tým obdržený gól nerozhodil a pět minut po zahájení druhé půle vstřelil branku na 3:1. Adamovský prodloužil míč na Kirschnera, který utekl po pravém křídle a poslal přihrávku do pokutového území. Nabíhající Petzuch se trefil přesně mezi nohama brankáře do sítě.

V 53. minutě zvýšil stav utkání Janetzký, jenž před brankářem šikovně tečoval přímý kop Adama Helebranda z pravé strany.

Vojtěch Berger v 61. minutě poslal další z řady vynikajících přihrávek za obranu, kterou tentokrát bez problémů zužitkoval Adam Helebrand a vstřelil gól na 5:1.

V následující fázi utkání si střelecké pokusy připsali Berger, Adam Helebrand a Harazin. Slezskému FC také nebyly uznány tři góly kvůli ofsajdu.

Tři minuty před koncem zkompletoval svůj hat-trick Janetzký, když si naběhl na centr z pravé strany a hlavou poslal míč do sítě.

V samém závěru utkání svého spoluhráče brankově dorovnal Adam Helebrand, který se postavil k přímému kopu z 18 metrů a prudkou střelou nedal brankáři hostí šanci. Zápas tak skončil jednoznačnou výhrou opavské šestnáctky.

Komentář trenéra

Hodnocení zápasu trenérem Hlaváčem naleznete zde.

Fotografie