oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC neudržel vedení a podlehl Zbrojovce

22.03.2019, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC si vyplnili reprezentační přestávku přípravným utkáním s brněnskou Zbrojovkou. Opavu poslal do vedení Petr Zapalač, ale hosté skóre třemi góly otočili a zvítězili 3:1.
příp., pátek 22.3.2019, 14:00
SFC Opava SFC Opava
1:3
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
I. poločas: Fendrich – Helebrand, Rychlý, Svozil, Žídek – Stáňa, Zavadil, Janetzký, Zapalač – Opoku, Smola.
II. poločas: Fendrich – Helebrand, Simerský, Radić, Žídek – Řezníček, Jursa – Jurečka, Opoku, Zapalač – Juřena. Trenér: Ivan Kopecký.
 
I. poločas: Halouska – Kotula, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Bartolomeu, Bariš, Kříž, Vintr – Přichystal, Zikl.
II. poločas: Floder – Kotula, Kryštůfek, Vraštil (61. Štěpanovský), Sukup – Bartolomeu (61. Šumbera), Sedlák, Moučka, Vintr (61. Šural)– Magera, Zikl. Trenér: Pavel Šustr.
 
Branky: 14. Zapalač – 40. Přichystal, 46. Bartolomeu, 64. Moučka.

Hned v úvodu utkání se dvěma solidními příležitostmi blýskla Zbrojovka, udeřilo ale na opačné straně. Po necelé čtvrthodince Zapalač chytrým obloučkem přeloboval Halousku a Slezané vedli. Druhou branku domácích mohl přidat Stáňa, s jehož ránou měl Halouska potíže, ale míč vyrazil mimo tyče.

Pak Opoku hlavičkou sklepl míč pro Janetzkého, který krásným pasem vysunul Zapalače. Ten se efektní zasekávačkou zbavil beka, jenže svou technickou střelu zakroutil nad brněnskou bránu. Hosté se v závěru první půle dočkali vyrovnání. Přichystal dostal ve vápně spoustu prostoru, rychle se otočil s míčem a prostřelil Fendricha.

Hned po změně stran Zbrojovka otočila skóre. Po dlouhém nákopu se k míči probil dravý Bartolomeu a tvrdou dělovkou pod břevno poslal Brno do vedení. Po hodině hry si Moučka obhodil Helebranda a poslal balon pod vybíhajícím Fendrichem na konečných 1:3.