oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým v Havířově nebodoval

07.04.2013, autor Redakce
Opavský B-tým se po odložení prvních dvou utkání dočkal premiérového mistrovského zápasu v jarní části divizní soutěže. V něm se svěřenci Jana Hrušky představili na půdě Havířova.
20.kolo, neděle 7.4.2013, 10:15
Havířov Havířov
2:1
SFC Opava B SFC Opava B
Mrozek – Valový, Michalčák, Aniol, Večeřa – Racko (68. Vachtarčík, 81. Zupko), Matušovič, Zielonka, Förster, Skoupý – Koubek (90. Vagner).
 
Štencel - Pomp, Hrabina Michal (46. Kuděla), Moravec, Uvíra - Jukl, Kašný, Vybíral, Sedláček, Němec (62. Gebauer) - Radzinevičius.
 
Branky: 14. Racko, 27. Matušovič - 61. Jukl.

Do zápasu lépe vstoupil domácí Havířov, když střela Matušoviče prolétla kousek vedle tyče. Na druhé straně po rohu Sedláčka střílel ze šestnácti metrů Jukl těsně vedle šibenice domácí branky.

Domácí se ujali vedení ve 14. minutě, kdy Štencel po malé domů nastřelil napadajícího Racka a míč skončil v opavské brance.

B-tým Slezského FC následně zahrozil trestným kopem z velké vzdálenosti a také hlavičkou Uvíry. Ani jedna situace však gólem neskončila.

Havířov naopak zvýšil své vedení po chybné rozehrávce v opavské obraně. Míč se dostal k Matušovičovi, který křižnou střelou ke vzdálenější tyči vstřelil druhý gól domácích.

Po přestávce vysunul Pomp do šance Jukla, který ovšem jen nastřelil nohy brankáře Mrozka.

V 71. minutě už se David Jukl dočkal branky, když z hranice pokutového území prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a snížil na 1:2.

Chvíli poté měl šanci na vyrovnání Radzinevičius, ale jeho hlavičku zblízka vyrazil nohama kvalitním zákrokem Mrozek.

Deset minut před koncem zahrozili domácí. Štencel si však na brankové čáře s hlavičkou Michalčáka poradil.

Poslední příležitost utkání si připsal Jukl, který pronikal směrem k bráně, ale jeho střela byla v poslední chvíli sražena na roh. Opavský B-tým už na vyrovnání nedosáhl a z prvního jarního utkání odešel bez bodu.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": V první půli jsme se nevyrovnali s krátkým a úzkým hřištěm, soupeř nás napadal a přinutil k chybám, které využil. My jsme chtěli hrát kombinačně, ale to se nám nedařilo.

Do druhé půle jsme změnili způsob hry i rozestavení, vynutili jsme si místy až výraznou převahu, ale kvůli nekvalitní koncovce jsme stihli pouze snížit. Remízu bychom si jistě zasloužili.