oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým přišel o body v závěru zápasu

11.04.2013, autor Redakce
Opavský B-tým se v dohrávce 19. kola Moravskoslezské divize E střetl v Kylešovicích se soupeřem z Mikulovic. Svěřenci Jana Hrušky nezískali v tomto utkání ani bod, když jim hosté vstřelili branku v samém závěru zápasu.
19.kolo, čtvrtek 11.4.2013, 17:00
SFC Opava B SFC Opava B
0:1
Mikulovice Mikulovice
Minarčík – Pomp, Kuděla, Moravec (19. Uvíra), Kužel – Němec (64. Gebauer), Kašný, Vybíral, Sedláček – Jukl, Radzinevičius.
 
Hlaváček – Švancer, Skopal, Pinkava, Hrdlovič – Švehla (46. Eršil), Kosňovský, Navrátil, Holý – Svoboda (66. Šupolík), Šupák (71. Starý).
 
Branka: 90. Skopal. Rozhodčí: Dresler – Záloha, Bureš. ŽK: Vybíral, Sedláček – Svoboda, Hrdlovič, Eršil, Šupák.

Úvodní střelecký pokus utkání si připsal Jukl, který po faulu na Kašného vyslal z přímého kopu pokus doprostřed brány.

Hosté poprvé zahrozili ve 13. minutě, kdy po prudké přihrávce zprava od Kosňovského střílel do tyče Šupák, jenž za Slezský FC nastupoval v sezóně 2005/06. Stejná dvojice si spolupráci zopakovala z rohového kopu, po němž Šupák hlavičkoval mimo tři tyče.

V 19. minutě musel kvůli tržné ráně na hlavě střídat Tomáš Moravec. Tento 23letý obránce se po ošetření v nemocnici stihl ještě v druhém poločase vrátit na lavičku podpořit spoluhráče.

Po půlhodině hry se po dlouhé přihrávce od Pompa objevil v šanci Němec, jenž ovšem ztratil stabilitu a míč nezasáhl. Na druhé straně Kosňovský střílel z dálky vedle brány.

Opavská útočná dvojice Radzinevičius – Jukl dvakrát po sobě téměř identicky zakombinovala, když prvně jmenovaný prodlužoval míč za sebe a Jukl dvakrát ohrozil branku Mikulovic. Hlaváček si s oběma pokusy poradil.

Pět minut před koncem prvního poločasu vyslal z přímého kopu ze třiceti metrů dělovku Kosňovský a balón skončil na břevně Minarčíkovy branky.

Deset minut po zahájení druhé půle střílel z úhlu Němec a Hlaváček jeho ránu vyrazil na roh. Mikulovice zahrozily opět ze standardní situace. Kosňovský vyslal další pokus na opavskou bránu a Minarčík musel tentokrát vytěsňovat míč nad břevno.

V 74. minutě odcentroval Sedláček zleva na Radzinevičiuse, ten vrátil míč pod sebe na střídajícho Gebauera, který však hlavičkoval doprostřed brány.

Na druhé straně se po centru zprava dostal míč v pozici na zadní tyči k Holému, který z voleje orazítkoval tyč Minarčíkovy branky.

Pět minut před koncem zápasu spálil velkou šanci Radzinevičius. Opavský tým provedl povedený protiútok, Gebauer utekl po levé straně a naservíroval míč osamocenému litevskému útočníkovi, který z pěti metrů trefil brankáře Hlaváčka.

V době, kdy bylo oznámeno dvouminutové nastavení, poslal Kosňovský míč z přímého kopu do pokutového území. Odvrácený balón vrátil zpět před bránu střídající Starý a obránce Skopal tečoval míč hlavou za Minarčíkova záda.

Ve zbývajícím čase oba týmy vyslaly na soupeřovu bránu dva nepovedené pokusy a na jednobrankovém vítězství Mikulovic se už nic nezměnilo.

Fotografie z utkání naleznete na klubové stránce na Facebooku.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Vůbec nehrajeme to, co jsme odevzdávali v přípravě. Nehrajeme v uvolněném stylu a máme pořád problém se zakončením. Připravili jsme si několik příležitostí, měli jsme jednu stoprocentní, která by utkání rozhodla. Bohužel jsme gól nedali a byli jsme za to potrestáni. Dnes si soupeř vítězství zasloužil.