oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC si poradil s Vítkovicemi, Souček se blýskl dvěma góly

19.06.2019, autor Redakce | Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC zvládli i druhý přípravný test. Na hřišti U Koupaliště si poradili s druholigovými Vítkovicemi v poměru 4:0. Dvě branky vstřelil mladík Filip Souček, trefili se Václav Jurečka i René Dedič.
příp., středa 19.6.2019, 10:30
SFC Opava SFC Opava
4:0
Vítkovice Vítkovice
I. poločas: Fendrich – Helebrand, Svozil, Žídek, Václav – Jurečka, Schaffartzik, Suchan, Řezníček, Matoušek – Juřena.
II. poločas: Lasák – Hrabina, Koschatzký, Simerský, Václav – Mondek, Souček, Jursa, Zavadil, Matoušek (60. Ščudla), Dedič. Trenér: Ivan Kopecký
 
 
Branky: 35. Jurečka, 60. a 87. Souček, 70. Dedič.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler.

Premiéru si odbyl Jan Suchan, naopak Karla Knejzlíka nepustily do hry drobné zdravotní problémy. Opava svého protivníka přehrávala, do vedení ji poslal Jurečka. Po přestávce pálil z trestného kopu Zavadil, ale jeho ránu zastavila branková konstrukce. Následně dorazil do branky balon Souček, na 3:0 zvyšoval Dedič a konečnou podobu dal výsledku opět Souček.

„Chtěli jsme protočit všechny hráče, což se nám podařilo. Byli jsme po celý zápas lepším týmem, ve druhém dějství soupeř odpadl. Krom čtyř branek jsme zahodili i několik dalších šancí,“ zhodnotil utkání trenér Opavy Ivan Kopecký. Nové akvizice i testovaní hráči si vedli dobře. „Na nějaké soudy je ještě brzy, všichni ale hráli s velkou chutí a to mě těší,“ podotkl opavský stratég.

Pouze v civilu sledovali zápas Manzia, Opoku, Stáňa a Zapalač. „Manziu čeká operace, Zapalač trénuje individuálně. Stáňa a Opoku byl ale měli do přípravy brzy naskočit,“ prozradil trenér.

„Už se těším až budu moci naplno hrát. Věřím, že proti Zbrojovce naskočím,“ je optimistou Bronislav Stáňa.