oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým porazil Morkovice 4:0

14.04.2013, autor Redakce
Opavský B-tým se na hřišti v Kylešovicích střetl v divizním utkání s Morkovicemi. Po bezbrankovém prvním poločase se opavští hráči rozstříleli a připsali si první vítězství v jarní části ročníku.
21.kolo, neděle 14.4.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
4:0
Morkovice Morkovice
Minarčík – Pomp (7. Drexler), Uvíra, Kuděla, Kužel (46. Pfleger) – Kašný, Vybíral, Wirth, Němec – Gebauer (67. Radzinevičius), Jukl.
 
Veselý – Havlík, Svoboda, Horňák, Šimoňuk – Urubek, Kapounek, Koláček (77. Skácel), Přecechtílek (81. Novák) – Hladký, Galetka (60. Zápařka).
 
Branky: 46. Němec, 68. (pen.) a 73. Jukl, 82. Wirth. ŽK: Vybíral.

Trenér Hruška se musel v úvodu utkání vyrovnat s vynuceným střídáním. Zraněného Pompa nahradil na hřišti Drexler.

První střelecký pokus si připsali hosté. Urubek z přímého kopu vyslal na opavskou bránu střílený centr a brankář Minarčík s pomocí tyče vytáhl míč na roh.

Opavský tým poprvé zahrozil hlavičkou Uvíry po rohovém kopu Kužela. Větší šanci si hráči vypracovali ve 27. minutě, kdy díky kvalitnímu napadání získali mič v pokutovému území soupeře a Gebauerovu střelu z úhlu musel brankář vytěsňovat mimo tři tyče.

Z následného Juklova rohového kopu hlavičkoval do tyče Kašný. Míč se dostal ke Gebauerovi, který však ani nadvakrát brankáře Veselého nepřekonal.

V závěru prvního poločasu po dlouhé přihrávce od Kuděly střílel levačkou Jukl a golman jeho pokus vyrazil na roh.

O poločase došlo k dalšímu střídaní způsobenému zraněním. Kužela na hřišti nahradil Pfleger, jenž se postavil na místo pravého obránce a na druhý kraj hřiště se přesunul Drexler.

Opavský B-tým se hned v úvodu druhého poločasu ujal vedení. Na křižnou přihrávku z pravé strany, kterou vyslal Kašný, si naběhl Němec a levačkou z voleje poslal míč mimo dosah Veselého.

V 69. minutě přidali svěřenci Jana Hrušky druhou branku. Střídající Radzinevičius vyslal do úniku Jukla, jemuž v rohu pokutového území podrazil nohy Havlík. Míč si postavil sám faulovaný hráč a bezpečně poslal brankáře na druhou stranu.

Aktivní Jukl zkoušel štěstí dalekonosnou střelou z voleje, která však skončila mimo. V 73. minutě už se dočkal své druhé branky, když dlouhý výkop Minarčíka prodloužil směrem ke své bráně obránce Svoboda a Jukl dělovkou z vnitřku pokutového území propálil brankáře na 3:0.

Chvíli poté se po přihrávce od Němce objevil v šanci znovu Jukl, ale brankář Veselý jej vychytal.

V 82. minutě vyslal Radzinevičius další kvalitní přihrávku za obranu, na níž si z hloubi pole naběhl Wirth a střelou kolem brankáře přidal čtvrtý opavský gól.

Závěr utkání se nesl ve znamení gólových příležitostí opavského týmu. Dvě dobré šance na vstřelení hat-tricku odmítl Jukl. Mezi střelce se nezapsal ani Radzinevičius, který po Juklově centru zamířil hlavou nad břevno.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Jsem spokojený, že jsme se po tom první poločase zvedli. Dnes jsme byli v situaci, kdy už jsme museli vyhrát. Když se podívám na složení mužstva, tak musím jednoznačně říct, že patří do horních pater tabulky. V prvních dvou zápasech se nám to nepodařilo potvrdit.

Dnes to byl opět zápas dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme měli územní převahu, ale vytvořili jsme si pouze jednu větší příležitost ke skórování. O pauze jsem hráčům říkal, že je to otázka jednoho gólu. To se hned potvrdilo, protože po vstřelení branky z nás všechno spadlo a do konce utkání jsme přidali další góly. I když je ten výsledek pro soupeře krutý, tak jsme mohli v závěru přidat ještě několik branek.

Problémem však je, že jsme museli dvakrát vynuceně střídat. Možná to souvisí s tím umělým povrchem, na kterém jsme už pět měsíců. Je to strašně dlouhá doba a už se moc těšíme na tréninky a zápasy na přírodní trávě.