oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

První prohra v přípravě, Slezský FC podlehl Jastrzebie

26.06.2019, autor Redakce
Wodźisław – Opavští fotbalisté poprvé v přípravě prohráli. V duelu s účastníkem polské druhé nejvyšší soutěže sice vedli díky gólu Endyho Opoku Bernadiny, jenže soupeř po změně stran otočil skóre.
příp., středa 26.6.2019, 17:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
Jastrzebie Jastrzebie
 
 
Branka Opavy: 23. Endy Opoku Bernadina.

Slezané šli do duelu bez Pavla Zavadila, Petra Zapalače, Václava Juřeny a brankářů Vojtěcha Šroma a Viléma Fendricha. Po úvodním oťukávání šla do vedení Opava po rychlé akci, na jejímž konci byl Endy Opoku Bernadina.

Hned po změně stran ovšem polský soupeř vyrovnal, a aby toho nebylo málo, zhruba dvacet minut před koncem po hrubce jednoho z opavských obránců přidalo Jastrzebie druhý gól.

Vzápětí střílel z přímého kopu Jursa, ale jeho technickou střelu k tyči lapil gólman polského celku. Ani zvýšená aktivita v závěru nevedla k vyrovnání, a tak Opava poprvé v přípravě padla.

„První poločas byl celkem slušný, akorát nám chybělo, abychom proměnili i další šance. Ve druhé půli jsme byli v obraně nekompaktní, soupeři jsme nabídli spoustu prostoru a směrem dopředu jsme si v podstatě nic nevytvořili. Pořád je to pro nás ale hlavně o zkoušení hráčů,“ říká opavský trenér Ivan Kopecký.