oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC nedal gól a na závěr soustředění padl

29.06.2019, autor Redakce
Częstochowa – Fotbalisté Slezského FC uzavřeli týdenní soustředění v Polsku porážkou. V souboji s nováčkem polské ekstraklasy nedokázali skórovat a na půdě Częstochowe prohráli 0:1.
příp., sobota 29.6.2019, 11:00
Czestochowa Czestochowa
1:0
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Fendrich – Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek – Jurečka, Zavadil, Řezníček, Schaffartzik, Mondek – Opoku Bernadina.
II. poločas: Šrom – Hrabina (55. Helebrand), Simerský (80. Koschatzký), Svozil, Žídek (55. Knejzlík) – Jurečka (55. Stáňa), Zavadil (80. Souček), Řezníček (65. Juřena), Jursa, Mondek (55. Matoušek) – Dedič. Trenér: Ivan Kopecký.
 
Branka: 72. Kun.

Aktivněji začala domácí Częstochowa. Po čtvrthodině hry dostal balon do běhu Lewicki a prostřelil Fendricha, jenže už předtím pomezní signalizoval ofsajd, a tak gól neplatil. Pak Schaffartzik střílenou přihrávkou vysunul Jurečku a po následném rohu hlavičkoval Řezníček nad břevno. Po půlhodině vypálil z dálky Žídek, ale ani jeho pumelice se neujala.

Pak se Mondek obtočil kolem dvou protihráčů, vydal se dopředu, předal míč doleva na rozběhnutého Žídka, který mu balon vrátil, ale Gliwa jeho hlavičku chytil. Vzápětí to zkusil Mondek akrobaticky ze vzduchu a jeho povedený kop skončil jen těsně vedle brány polského celku. Solidně zaplněný stánek Częstochowe svému bývalému hráči sympaticky zatleskal, a tím první půle skončila.

Po hodině hry upaloval sám na Šroma domácí Schwarz, ale opavský gólman jeho střelu skvěle vyrazil na roh. Na opačné straně se k hlavičce po rohovém kopu Zavadila probil Dedič, jenže balon nasměroval vedle brány. Udeřilo ale na opačné straně, když Kun napálil odražený míč bez přípravy přesně k tyči a Šrom se natahoval marně.

Na druhé straně si hezky vyměnili míč Juřena se Stáňou a proti střele prvně jmenovaného se musel domácí gólman pořádně natahovat. Pak neuspěl se svou střelou z ostrého úhlu Matoušek, neujaly se ani dorážky Stáni s Dedičem, a tak Opava prohrála 0:1.