oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Generálka Opavě vyšla, doma si poradila s Popradem

07.07.2019, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC poslední zápasový test před startem FORTUNA:LIGY zvládli. Na svém trávníku si poradili s účastníkem druhé slovenské ligy z Popradu v poměru 2:0. Skóre otevřel kapitán Jan Žídek a po změně stran přidal druhý gól střídající Karol Mondek.
příp., neděle 7.7.2019, 17:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Poprad Poprad
Fendrich – Hrabina (41. Helebrand), Simerský, Svozil, Žídek (59. Knejzlík) – Řezníček (46. Šulc), Zavadil (59. Schaffartzik) – Jurečka (69. Matoušek), Jursa (69. Souček), Stáňa (46. Mondek) – Opoku (46. Dedič). Trenér: Ivan Kopecký.
 
 
Branky: 26. Žídek, 50. Mondek.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler.

Výkop utkání musel být vzhledem ke zdržení Popradu kvůli dopravním zácpám o necelou hodinu posunut a lépe začali domácí. Po deseti minutách dobře napadal Jursa, hostující obránce se nedohodl s brankářem a míč se odrazil příhodně do míst, kde stál Opoku, jenže jeho lob skončil na břevnu. Pak se podobného nedorozumění dopustili i Slezané, ale slovenský tým se do zakončení nedostal.

O čtvrthodiny později už se poprvé měnilo skóre. Zavadil se u šestnáctky otočil s míčem, předal ho Jursovi, na jehož ostrý centr si na zadní tyči naběhl Žídek a šťastně procpal míč do sítě Popradu. Další gól si Opava schovala do druhé půle.

Trenér Ivan Kopecký poslal do hry Pavla Šulce, Reného Dediče i Karola Mondeka a právě poslední dva jmenovaní zařídili druhý zásah Slezského FC. Dedič se výborným napadáním probil k míči, vytáhl přízemní jedovku, kterou brankář Popradu vyrazil jen před sebe a dobíhající Mondek zblízka dorazil balon do sítě – 2:0.

Pak Fendricha zachránila tyč, odražený balon si pak sám před opavským gólmanem zpracoval Andrič, jenže zblízka pouze napálil Fendricha, který obětavě zabránil gólu. Na opačné straně Opava ukázala skvělou kombinaci, Souček ve vápně pustil balon Matouškovi, ale ten poloprázdnou bránu Popradu minul.

Nápadité akce rozjížděl Souček, po jednom z jeho centrů hlavičkoval těsně mimo tyče Dedič. Pak si odražený míč na hranici šestnáctky našel Schaffartzik a jeho rána z voleje prosvištěla jen těsně vedle. Další gól už nepadl, a tak Slezský FC zvítězil nad Popradem v poměru 2:0.

Záznam utkání