oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci porazili Slovácko

20.04.2013, autor Redakce
Starší dorostenci Slezského FC se dnes střetli na domácí půdě s týmem Slovácka a po kvalitním výkonu získali cenné tři body.
27.kolo, sobota 20.4.2013, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:2
Slovácko Slovácko
Godula – Schuster, Morong, Bubeník, Dřizgevič – Pavlíček, Macíček – Machuča (46. Bořucký), Rolný (76. Zezulka), Lavrovič (88. Wicker) – Uvíra (90. Mezera).
 
Vejmola – Groulík, Bucala, Kozubík, Rusňák – Sadílek, Machač – Andreou (60. Janečka), Ťok, Michna – Fojtášek.
 
Branky: 4. Rolný, 45. a 55. Macíček – 15. a 75. Sadílek. Rozhodčí: Gallo – Pelikán, Čecháček.

První šanci v utkání si připsal hostující útočník Fojtášek, brankář Godula však jeho střelu mířící k tyči vyrazil.

Opavští dorostenci odpověděli povedeným protiútokem. Po akci Lavroviče se dostal v pokutovém území míč k osamocenému Rolnému, který střelou k tyči poslal Opavu do vedení.

Hostující branku následně ohrozil v pádu Uvíra, jemuž připravil šanci z pravé strany Macíček. Brankář Vejmola si s jeho pokusem poradil.

Slovácku se podařilo vyrovnat v 15. minutě. Na centr z pravé strany si naběhl Sadílek a zblízka hlavou dopravil míč do sítě.

Na druhé straně odcentroval aktivní uvíra a Morong hlavičkoval do pravé tyče hostující branky.

V samém závěru prvního poločasu zahrával roh z pravé strany Dřizgevič, na centr si naběhl Macíček a míč zapadl k zadní tyči. Slezský FC se tak gólem do šatny vrátil do vedení.

Deset minut po přestávce už to bylo 3:1. Střídající Bořucký zahrával rohový kop, s kterým si hostující brankář neporadil a Macíček z dorážky nekompromisně poslal míč do sítě.

Čtvrtý gól Slezského FC málem přidal Uvíra, který nebezpečně střílel ze střední vzdálenosti. Vejmola jeho pokus vytáhl konečky prstů nad břevno.

V 75. minutě hosté poslali z levé strany centr na zadní tyč, odkud Sadílek hlavičkoval do břevna a balón se odrazil směrem k zemi. Podle rozhodčích míč přešel brankovou čáru a Slovácko tak snížilo na rozdíl jediné branky.

Domácí tým si dokázal své vítězství takticky pohlídat, hostům dovolil jen jeden střelecký pokus z větší vzdálenosti. Tým SFC Opava U19 tak vyhrál na Slováckem 3:2.

Hodnocení utkání trenérem Janem Pejšou naleznete zde.