oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka remizovala s Baníkem Ostrava

20.04.2013, autor Redakce
Opavská šestnáctka se střetla na domácím hřišti s Baníkem Ostrava. Toto derby plné gólových šancí skončilo dělbou bodů zásluhou vyrovnávacího opavského gólu pět minut před koncem.
24.kolo, sobota 20.4.2013, 16:00
SFC Opava SFC Opava
2:2
Ostrava Ostrava
Kotala – M. Helebrand, Tesařík, Kolísek (76. Vitoul), Janetzký – Berger, Večerek – Kirschner, A. Helebrand, Petzuch – Adamovský (64. Said Sámir).
 
Chmiel – Čech, Novák, Lischka, Jakubov – Kaliski – Smékal (64. Krivčík), Šašinka, Mládek, Holešinský – Macej (55. Dendis).
 
Branky: 3. a 75. A. Helebrand – 6. a 46. Šašinka. Rozhodčí: Byrtus – Dresler, Mikošek. ŽK: Janetzký, A. Helebrand – Mládek.

Úvod utkání přinesl dvě rychlé branky. Už ve 3. minutě převzal Adam Helebrand míč třicet metrů od brány soupeře a dalekonosným obloučkem přehodil brankáře Chmiela.

Chvíli poté však přišla branka ze strany hostí, když Šašinka z přímého kopu obstřelil opavskou zeď a vyrovnal na 1:1.

Ostravský útočník Macej následně nevyužil dobrou šanci a po úniku poslal míč vedle opavské brány.

Do konce prvního poločasu si vytvářeli šance už pouze domácí hráči. Nejprve prošel středem pole Berger, jehož střelu mířící k tyči vytáhl golman na roh.

Ve 20. minutě si do pokutového území naběhl Matěj Helebrand a vystřelil z úhlu mimo tři tyče. O chvíli později vysunul Petzuch do šance na levé straně hrajícího Janetzkého, který taktéž střílel vedle. V závěru prvního poločasu ještě po centru Kirschnera hlavičkoval na brankáře Adam Helebrand.

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté, kteří si začali vytvářet šance. Ve 46. minutě se po přihrávce za obranu zjevil před domácím brankářem Šašinka a se štěstím poslal Baník Ostrava do vedení.

Po vyrovnané fázi hry převzali iniciativu hráči Slezského FC. V 70. minutě se na pravé straně prosadil Kirschner, po jehož přihrávce napálil míč z voleje Petzuch do tyče.

O pět minut později už se opavskému týmu podařilo vyrovnat. Adam Helebrand po spolupráci s Janetzkým střelou z vnějšku pokutového území zamířil do horního rohu branky hostí. Zápas tak skončil remízou 2:2.

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč, trenér SFC Opava U16: Jednalo se o zajímavý zápas, byla to jízda nahoru-dolů s šancemi na obou stranách. V prvním poločase jsme měli více příležitostí než soupeř, ale nevyužili jsme je.

Jsme spokojení s výkonem i přístupem kluků, kteří zaslouženě vyrovnali. Obě naše branky padly po krásných, chytře provedených střelách.