oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka v Opavě remizovala s Nory a ovládla skupinu

15.10.2019, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté české reprezentace do 19 let měli po dvou jasných výhrách jasný postup do elitní fáze kvalifikace o Euro. Na závěr své slezské mise svěřenci trenéra Luboše Kozla remizovali s Norskem a díky lepšímu skóre ovládli celou skupinu.

Na úvodní gól se čekalo až do druhého poločasu, kdy se do vedení dostal severský tým. Po hodině hry totiž otevřel skóre Holm. Češi se tlačili za vyrovnáním a dočkali se v nastaveném čase.

Střídající Hošek odcentroval na Kosaře, který si na hranici šestnáctky zpracoval míč a pumelicí k tyči překonal norského gólmana Sandberga. Další gól už nepadl, a tak Češi po remíze 1:1 ovládli opavskou skupinu.

„V prvním poločase jsme nehráli dobře. Nedokázali jsme se vyrovnat s tlakem Norů, už od rozehrávky. Dělali jsme chyby, ale podržel nás brankář Markovič. Po přestávce jsme se zlepšili, přesto jsme inkasovali. Důležitý moment přišel při velké šanci soupeře, kdy chytil náš brankář čistý gól. Inkasovat druhou branku, tak bychom to už asi nedotáhli,“ tuší trenér české devatenáctky Luboš Kozel.

„V závěru se nám povedla střídání a díky tlaku v pokutovém území se nám podařilo vyrovnat. Vybojovali jsme i první místo ve skupině, takže jsme cíl splnili,“ dodává jedním dechem.

Norsko "19" – ČR "19" 1:1 (0:0)
Branky: 60. Holm - 90+1. Kosař.
Rozhodčí: Jović (Chorvatsko) – Radić (Chorvatsko), Myftari (Albánie).
ŽK: Hošek (Česko.)
Norsko: Sandberg - Cornic, Ottersen, Kolskogen (82. Mannsverk), Baccay (62. Hansen) – Rekdal (61. Kitolano), Askildsen, Kjolo - Tagseth, Holm (82. Fofana), Ceide (62. Oppegard).
ČR: Markovič – Szewieczek, Gabriel, Vlček, Kosek (72. Hošek) – Červ (81. Kosař), Žambůrek – Kozák (67. Svoboda), Karabec (46. Pech), Zeronik (67. Radosta) – Firbacher.

Záznam utkání