oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým v Petrovicích nebodoval

21.04.2013, autor Redakce
Opavský B-tým cestoval k diviznímu utkání na hřiště Petrovic. Svěřenci Jana Hrušky na domácí výhru s Morkovicemi však nenavázali.
22.kolo, sobota 20.4.2013, 16:00
Petrovice Petrovice
1:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Štencel – Moravec, Hrabina Michal, Uvíra, Kuděla (85. Mrůzek) – Němec, Vybíral, Kašný, Drexler (70. Pfleger), Jukl, Továrek (46. Radzinevičius).
 
Branka: 55. Punčochář.

První šanci v utkání si připsali domácí v 6. minutě, brankář Štencel však střelu vyrazil. Na opačné straně kopal Jukl přímý kop z rohu hřiště a míč po teči obránce skončil mimo branku.

Jukl se následně probil do pokutového území, ale s jeho střelou si brankář poradil. Ve 20. minutě musel Štencel opět do akce, když vyrážel střelu z 12 metrů.

Závěr poločasu přinesl šance na obou stranách. Proti Továrkovi pohotově vyběhl domácí brankář. Na druhé straně Štencel vyrážel přímý kop soupeře. Následně opavští hráči podnikli rychlý protiútok, který Kašný zakončoval střelou vedle.

V 50. minutě si opavský tým vypracoval svou největší šanci. Po povedené kombinaci střílel Jukl podél brankáře, míč však olízl tyč domácí branky. Chvíli poté střílel doprostřed brány Němec.

Petrovice se v 55. minutě ujaly vedení. Po centru z pravé strany se na zadní tyči prosadil přes obránce Punčochář a hlavou vsítil jedinou branku utkání.

V závěru zápasu si opavský tým vypracoval šanci na vyrovnání, ale Moravcův pokus zlikvidoval domácí golman. Petrovice poté ještě nastřelily břevno, ale na výsledku 1:0 už se nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Utkání to bylo průměrné úrovně. Bylo na nás vidět, že jsme ještě nehráli na přírodní trávě. V naší hře bylo mnoho nepřesností, ale chyběl nám i pohyb a důraz.

V druhé půli nastalo zlepšení, tlačili jsme se k brance domácích. Gól však vstřelil z brejku soupeř a potrestal tak naši neschopnost vstřelit branku. V tomto zápase to bylo o tom, kdo dá první gól. My jsme to bohužel nebyli.