oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci vyhráli v Teplicích

26.04.2013, autor Redakce
Starší dorostenci Slezského FC Opava po vítězství nad Slováckem cestovali na půdu Teplic, 4. týmu tabulky dorostenecké ligy. Ze severu Čech si opavská devatenáctka odvezla tři body po přesvědčivé výhře 3:0.
28.kolo, pátek 26.4.2013, 10:15
Teplice Teplice
0:3
SFC Opava SFC Opava
Míka - Heger, Horvát, Valenta (79. Kodeš), Procházka M. - Richter (28. Gaher), Takács - Stibor (81. Rollinger), Batryn, Výborný - Altman (46. Uhlíř).
 
Godula – Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič – Macíček, Pavlíček – Machuča (Mezera), Rolný, Lavrovič (Kubalák) – Uvíra.
 
Branky: 21. (pen.) a 78. Dřizgevič, 66. Rolný.

Ohlasy trenérů

Vladimír Skalba, trenér SFC Opava U19: Do utkání jsme vstoupili aktivně a pouze vlivem nepovedených zpracování a finálních přihrávek jsme se připravili o šance. Do dvacáté minuty jsme kopali osm standardek a jen svou nedisciplinovaností jsme se připravili o gól.

Nakonec jsme skórovali Dřizgevičem z penalty po faulu na Uvíru. Poté byli aktivnější domácí, přesto jsme mohli jít do kabin s dvougólovým vedením, když domácí hráč po rohu v poslední minutě vykopával míč z prázdné branky.

Druhá půle byla celá v režii domácich, ale přesto mohlo být v 55. minutě rozhodnuto, protože jsme po protiútocích šli čtyřikrát neúspěšně sami na brankáře.

Následně jsme přežili klinickou smrt, když Bořucký zablokoval střelu mířící do prázdné branky. Poté utekl po pravé straně Uvíra a jeho střílený centr usměrnil na bližší tyči do brány Rolný.

Poté se nám povedlo střídání a po faulu na Kubaláka před pokutovým územím rozhodl rozhodl utkání z přímého kopu Dřizgevič. Utkání hrané v úmorném vedru jsme nakonec dohráli s nulou vzadu.