oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Na úvod přípravy remíza, s Hlučínem jsme se rozešli smírně

15.01.2020, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC za sebou mají úvodní zápas zimní přípravy, ve kterém remizovali s Hlučínem 1:1. Jediný gól opavského týmu se postaral Filip Souček.
příp., středa 15.1.2020, 17:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Hlučín Hlučín
I. poločas: Lasák – Helebrand, Hnaníček, Rychlý, Sus – Souček, Jursa – Dordič, Schaffartzik, Ščudla – Juřena.
II. poločas: Lasák – Hrabina, Simerský, Svozil, Harazim – Řezníček, Gorčica – Mondek, Dordič, Zapalač – Smékal. Trenér: Jiří Balcárek.
 
Daněk (46. Kolenko) – Wolf, Heiník, Mac (66. Krivič), L. Kundrátek – Hudeczek – Opatřil (46. R. Dostál), Rubý, Krejčí (60. Gros), P. Kundrátek – Pyclík (60. Jančík). Trenér: Marcel Melecký.
 
Branky: 15. Souček – 83. R. Dostál.
Rozhodčí: Proske – Dresler, Kotík.

Opavský kouč Jiří Balcárek poslal do hry dvě jedenáctky, vyšší porci minut dostal vedle brankáře Kryštofa Lasáka, který odchytal celý zápas, i testovaný záložník Bojan Dordič. Také ten strávil na hřišti 90 minut a vedl si výborně.

Úvodní zápas po náročné kondiční přípravě zcela vynechali Pavel Zavadil, Jan Žídek, Vilém Fendrich, Vojtěch Šrom, Matěj Helešic, René Dedič a Endy Opoku Bernadina.

Hned v úvodu opavským fanouškům zatrnulo po nedorozumění v obraně, které ale Hlučín nepotrestal. Po čtvrthodině se poprvé měnilo skóre, z necelých dvaceti metrů vypálil mladík Souček a balon zakroutil nádherně do pravého horního růžku brány.

Krátce nato byl agilní Dordič faulován ve vápně a sudí Proske nařídil penaltu, Schaffartzika ale vychytal hlučínský brankář Daněk. Po půlhodině hry pak Schaffartzikova akce skončila zblokovanou střelou na roh.

Po změně stran se ke slovu dostala druhá jedenáctka, Zapalač pálil zpoza šestnáctky vedle. Pak to z dálky zkusil Rubý a jen těsně minul opavskou bránu. Třetiligový soupeř z Hlučína se dočkal v závěru, kdy Radim Dostál svou tečí překvapil Lasáka a srovnal. V závěru mohl výhru na stranu Opavy překlopit Smékal, ale z ostrého úhlu netrefil bránu.