oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Tři góly nestačily, Slezský FC v přestřelce podlehl Trenčínu

18.01.2020, autor Redakce
Trenčín – Fotbalisté Slezského FC v zimní přípravě poprvé prohráli. Ve druhém přípravném utkání na půdě Trenčína dokázali smazat dvoubrankový náskok a skóre dokonce otočili. V závěru ovšem domácí Čatakovič dvěma góly trefil vítězství domácího celku v poměru 4:3.
příp., sobota 18.1.2020, 11:00
Trenčín Trenčín
4:3
SFC Opava SFC Opava
 
I. poločas: Fendrich – Hrabina, Hnaníček, Žídek, Helešic – Sus, Jursa, Řezníček, Zapalač – Smékal, Zukanovič.
II. poločas: Šrom – Harazim, Hnaníček, Rychlý, Helebrand – Mondek, Souček, Schaffartzik, Dordič – Juřena, Zukanovič. Trenér: Jiří Balcárek.
 
Branky: 8. van Kessel, 43. Roguljič, 85. a 88. Čatakovič – 45. Smékal, 52. Zukanovič, 59. Souček.

Slezský FC nezačal dobře, hned v úvodu dostal rychlý pas do běhu van Kessel, prudkou přihrávkou po zemi hledal před bránou někoho ze svých spoluhráčů, ale Helešic míč odkopl na roh. Vzápětí Opava po rohu ztratila balon, Trenčín šel do rychlého brejku, který van Kessel završil přesnou střelou k tyči, a domácí vedli. Vzápětí se trefil i Čatakovič, ale pálil z ofsajdové pozice, a tak mu gól nebyl uznán.

Gólman slovenského celku Bergsen se pak vytáhl při střelách Zukanoviče i Hrabiny, po centru Zapalače z rohového kopu neuspěl zblízka ani Hnaníček. Na opačné straně vypálil zpoza šestnáctky Roguljič, míč zaplaval a skončil za zády překvapeného Fendricha. Vzápětí ale Opava snížila. Sus patičkou posunul míč na Hrabinu, ten poslal balon do vápna a Smékal zblízka skóroval.

Do druhé půle poslal kouč Jiří Balcárek odlišnou sestavu, na hřišti zůstali pouze Hnaníček se Zukanovičem a právě srbský útočník, který je ve Slezsku na testech, po přihrávce Dordiče vyrovnal. A to nebylo z opavské strany vše. Mladík Filip Souček se stejně jako proti Hlučínu opět náramně trefil z přímého kopu a otočil skóre ve prospěch Opavy.

Vedení 3:2 drželi Slezané až do závěru. V něm Trenčín dvakrát udeřil a urval výhru. Nejprve po rychlé akci z levé strany propálil Šroma Čatakovič a tentýž borec pak po skrumáži v šestnáctce napálil balon k tyči a zařídil vítězství slovenského celku v poměru 4:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „Pozitivum vidím v tom, že jsme konečně dali více než jeden gól. Mrzí mě ovšem situace z druhého poločasu, kdy jsme za stavu 3:2 měli dvě situace, které měly skončit brankou. Místo toho, abychom vedli 4:2, darujeme soupeři vítězství. Vyrovnávací gól padl kvůli naší nezkušenosti, ten čtvrtý kvůli nezodpovědnosti. Stále je to ale příprava, vyzkoušeli jsme si i nové rozestavení. Co se týče Miloše Zukanoviče, podal dobrý výkon. Dal gól a měl i další velkou šanci. Jsem rád, že se nám podařilo přivést Lukáše Železníka. Věřím, že dobře dopadnou i další jednání.“

Záznam utkání