oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC nestačil na Tychy, gól Juřeny byl málo

25.01.2020, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC dál čekají na první výhru v přípravě. Opavský tým měl duel s GKS Tychy skvěle rozjetý a vedl po trefě Václava Juřeny. Druholigový polský celek ale v závěru využil nepřenosti i nedůrazu Slezanů a dvěma góly skóre otočil.
příp., sobota 25.1.2020, 12:00
SFC Opava SFC Opava
1:2
GKS Tychy GKS Tychy
I. poločas: Šrom – Hrabina, Kodr, Rychlý, Žídek – Řezníček, Souček (38. Schaffartzik) – Mondek, Texl, Zapalač – Juřena.
II. poločas: Šrom – Hrabina, Kodr, Hnaníček, Helešic – Mondek, Schaffartzik, Jursa, Dordič – Juřena, Dedič. Trenér: Jiří Balcárek.
 
Jałocha (46. Igaz) – Mańka (46. Połap), Biernat (46. Pańkowski), Sołowiej (46. Kowalczyk), Kallaste, K. Piątek (46. A. Biegański), Daniel (46. J. Piątek), Steblecki (46. J. Biegański), Szumilas (46. Staniucha), Moneta (46. Kasprzyk), Lewicki. Trenér: Ryszard Tarasiewicz.
 
Branky: 2. Juřena – 77. Staniucha, 85. Kasprzyk.
Rozhodčí: Proske – Mojžíš, Bureš.

Opavští začali skvěle. Uběhly sotva dvě minuty, když se po centru Hrabiny dostal k odraženému míči Juřena a zblízka prostřelil gólmana Jałochu. O chvíli později se připomenul aktivní Texl, který zachytil nepřesnou rozehrávku polského celku a jeho přízemní střelu vytlačil brankář Jałocha na roh.

Po změně stran dostali prostor i další hráči Slezského FC, jako první ovšem zahrozili hosté. Staniuchu ale vychytal Šrom. Na opačné straně pálil z hranice šestnáctky Mondek, ale jeho ránu vyrazil gólman Igaz na roh. Následně se k odraženému míč dostal Helešic, jenže vystřelil vedle.

A pak přišel na řadu obrat polského výběru. V 77. minutě sice Helešic dokázal zbrzdit akci soupeře, jenže Lewicki pokračoval v akci, povedeným centrem našel ve vápně Staniuchu, u kterého nebyl včas Hrabina, a bylo vyrovnáno – 1:1. Diváci pak ocenili povedenou kombinaci Opavy, ale Juřena nevystřelil přesně.

Fotogalerie na webu Deníku »

A Tychy trestaly. Po ztrátě ve středu hřiště neklapla Slezskému FC ofsajdová past, ze druhé vlny se k míči dostal Staniucha, předal balon Kasprzykovi, jenž obrátil průběžný výsledek. Vyrovnání měl na hlavě testovaný Kodr, ale zblízka těsně minul, a tak si Opava musí na první výhru v přípravě ještě počkat.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „Měli jsme šance, ze kterých měl padnout gól. Jirka Texl i Venca Juřena šli sami na gólmana. Měli jsme dát na 2:0, ale šance jsme neproměnili. Druhý poločas byl z mého pohledu velký propadák. S tím jsem nespokojený a budeme to řešit. Tohle se nesmí stát. Nebyli jsme aktivní, nebyli jsme na míči, zkrátka to pro mě bylo obrovské zklamání. Když je do mužstva zásah na více postech, je to vždy těžké. Tým samozřejmě potřebuje víc času na to, aby se sžil. Nemůžu ale akceptovat výkon některých hráčů ve druhém poločase.“