oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým zvítězil nad Přerovem

28.04.2013, autor Redakce
Opavský B-tým se poprvé v jarní části ročníku představil v soutěžním utkání na Městském stadionu. Svěřenci Jana Hrušky se střetli s Přerovem a zásluhou Továrkovy branky získali tři body.
23.kolo, neděle 28.4.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
1:0
Přerov Přerov
Štencel – Michal Hrabina, Moravec, M. Uvíra, Potočný – Krčmařík, Kašný (75. Drexler), Vybíral, Němec (90. Mrůzek) – Továrek (88. Pfleger), Radzinevičius.
 
Švéda – Hrabal, Hýbner, Václavíček, Netopil – Zaoral (64. Navrátil), Hrušák, Mika (80. Baran),Schlehr, Sekel (80. Mrázek) – Dlouhý.
 
Branka: 44. Továrek. Rozhodčí: Drápal – Lakomý, Motal. ŽK: Hrabina, Potočný, Továrek – Hrušák, Dlouhý, Václavíček.

Za B-tým nastoupil Roman Potočný, který si ve Fotbalové národní lize odpykával tento víkend trest za žluté karty. Na pravém křídle se objevil také Lukáš Krčmařík, jenž si za A-tým zahrál závěrečné minuty zápasu s Vlašimí.

První šanci utkání si vypracoval hostující Sekel po úspěšném napadání opavské obrany na hranici pokutového území. Hostující hráč postupoval ze strany sám na Štencla, ale míč z jeho kopačky skončil vedle brány.

Opavský tým odpověděl hlavičkou Moravce po Kašného rohovém kopu, která byla zblokována přerovskou obranou.

Další velkou příležitost si vypracovali přerovští fotbalisté, když se v pravé části pokutového území uvolnil Zaoral. Brankář Štencel však jeho pokus vytěsnil na rohový kop.

Následně se ke slovu dostal opavský tým. Po Potočného přímém kopu střílel bez přípravy Němec vysoko nad bránu.

V samém závěru prvního dějství se Opava ujala vedení. Po Hrabinově centru z pravé strany se v pokutovém území šikovně odpoutal od obránců Továrek a střelou z deseti metrů nedal Švédovi šanci.

Druhý poločas přinesl boj ve středu pole, během něhož byli oba brankáři dlouhou dobu téměř bez práce. Až v 77. minutě hlavičkoval po Potočného centru do Švédovy náruče Krčmařík.

O pět minut později poslal Němec z levé strany přihrávku na Radzinevičiuse, který z dobré pozice ve vnitřku pokutového území přestřelil bránu. Stejný hráč chvíli poté střílel z šestnácti metrů přímo na brankáře.

Svůj druhý gól v utkání mohl po přihrávce od Radzinevičiuse přidat Továrek, ale jeho střelu ze skluzu pohotovým zákrokem zlikvidoval brankář Švéda.

Závěr utkání už žádnou další šanci nepřinesl a z vítězství se tak radoval B-tým Slezského FC Opava.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Odehráli jsme těžké utkání, což jsme očekávali. V první půli měl soupeř více brankových příležitostí, ale neproměnil je. My jsme vstřelili gól do šatny, který nás hodně povzbudil.

Ve druhém poločase jsme si naopak vytvořili více šancí my a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Jsou to pro nás velmi důležité tři body. Doufám, že nás nakopnou k lepším výkonům.