oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC čeká čtvrtý duel, narazí na Zlaté Moravce

28.01.2020, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC vyhlíží čtvrté přípravné utkání, ve kterém budou usilovat o první vítězství v zimní přípravě. V rámci soustředění na jihu Moravy je čeká účastník slovenské nejvyšší soutěže – Zlaté Moravce.
příp., středa 29.1.2020, 14:00
SFC Opava SFC Opava
3:0
Zlaté Moravce Zlaté Moravce
I. poločas: Lasák – Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek – Řezníček, Jursa – Mondek, Texl, Zapalač – Železník.
II. poločas: Šrom – Hrabina (60. Harazim), Rychlý (60. Kodr), Hnaníček, Žídek – Řezníček, Jursa (60. Schaffartzik) – Mondek (60. Dordič), Texl, Zapalač (60. Helešic) – Juřena. Trenér: Jiří Balcárek.
 
Pindroch – Orávik (60. Haspra), Asanovič, Pintér, Brašeň – Hrnčár, Tóth (46. Duga), Ďubek (65. Mihálik), Richtárech, Kovaľ – Vučenovič. Trenér: Karol Praženica.
 
Branky: 49. Rychlý, 83. a 87. Žídek.
Rozhodčí: Pelikán – Vejtasa, Vařacha.

Opavští začali aktivně a hned po čtvrthodině hry si vytvořili první solidní příležitost, kdy Řezníček obešel brankáře a zakončoval do prázdné brány. Z brankové čáry ale míč vykopl Asanovič. O chvíli později o sobě dal vědět Zapalač, který napřáhl ze zhruba pětadvaceti metrů a jeho ránu zastavilo břevno.

Do kabin se šlo za bezbrankového stavu, hned zkraje druhé půle už ale Slezané udeřili. Po rohu nakrátko vrátil míč do vápna nadýchaným centrem Jursa a Rychlý přesnou hlavičkou k pravé tyči využil nacvičený signál.

Po hodině hry mohl přidat druhý gól Opavy Žídek, ale vychytal ho Pindroch. Pak ale gólman ViOnu chyboval při rozehrávce a Žídek pohodlně dopravil míč do prázdné brány – 2:0. Uběhly jen čtyři minuty a Slezané dali výsledku konečnou podobu.

Schaffartzik posunul míč na Juřenu, ten vrátil balon před bránu, kam si z druhé vlny naběhl Žídek a nekompromisně prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Slezané tak ve čtvrtém přípravném utkání zapsali první vítězství. V sobotu opavský celek čeká další zápas přípravy, na hřišti ve Velkých Hošticích narazí na Jastrzebie.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „Nehodnotil bych jen zápas, ale v podstatě celé soustředění, které splnilo účel. Dostali jsme se na přírodní trávu, kde jsme absolvovali tři tréninky plus tohle utkání. Kluci ho zvládli výborně. Vyhráli jsme 3:0, takže jsme spokojeni.“