oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC vyzve Jastrzebie. Nastoupí už Pavel Zavadil?

31.01.2020, autor Redakce
Opava – Ve znamení velkého návratu bude dost možná sobotní přípravné utkání Slezského FC s polským Jastrzebie. Po nepříjemném zranění kolene by se měl na trávník vrátit záložník Pavel Zavadil. Sobotní utkání má výkop na programu ve 14 hodin, hrát se bude ve Velkých Hošticích.
příp., sobota 1.2.2020, 14:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Jastrzebie Jastrzebie
I. poločas:Fendrich – Hrabina, Rychlý, Kodr, Žídek – Jursa, Řezníček – Dordič, Texl, Zapalač (70. Mondek) – Dedič.
II. poločas: Fendrich – Harazim, Rychlý, Kodr, Žídek – Zavadil, Řezníček (70. Schaffartzik)– Dordič, Texl (70. Železník), Zapalač (70. Mondek) – Juřena. Trenér: Jiří Balcárek.
 
I. poločas: Drazik – Słodowy, Bojdys, Szymura, Gojny, Jaroszek, Mróz, Tront, Ali, Skórecki, Szczepan (36. Gaszka).
II. poločas: Drazik – Kulawiak, Jaroszek, Szymura (60. Bojdys), Liszka, Karmański, Tront (77. Mróz) (88. Tront), Mróz (60. Gajda), Słodowy (60. Szczepan), Szczęch, Gaszka (51. Adamek).Trenér: Jarosław Skrobacz.
 
Branka: 78. Szczepan.
Rozhodčí: Macrineanu – Richtár, Kotala.

Opavští začali aktivně a gólman Jastrzebie Drazik se hned v úvodu pořádně protáhl po hlavičce Kodra. O chvíli později se krásně uvolnil Dordič, předložil míč Řezníčkovi, jenže jeho střelu umístěnou k pravé tyči vytáhl brankář Drazik na roh. Vzápětí málem udeřilo na druhé straně, to když Aliho pumelice z pětadvaceti metrů zazvonila na břevno. V závěru se ještě povedenou akcí blýskl Slezský FC, ovšem Dordič po prudké přihrávce Texla zakončil ve skluzu těsně vedle.

Po změně stran se více než čtyři stovky diváků dočkaly. Na hřišti se poprvé od svého listopadového zranění ocitl Pavel Zavadil a ihned začal udávat tón hry Slezanů. Po hodině hry to zkusil z dálky Zapalač, jeho tečována rána ovšem skončila nad břevnem. Krátce nato po centru Zapalače hlavičkoval těsně vedle Žídek, a pak hlavičku Juřeny zkrotil Drazik.

Opava svého soupeře tlačila, na pravé straně výtečně fungovala spolupráce Harazima s Dordičem. Zprava zahrozil i Schaffartzik, jehož centr skončil na břevnu. Paradoxně se ovšem prosadili hosté. Hráči Jastrzebie udeřili ze standardky, po centru z levé strany míč po zaváhání Fendricha propadl do vápna ke Szczepanovi, jenž dotlačil míč do sítě. Opavští vyrovnat nedokázali, a tak v přípravě potřetí prohráli.

Fotogalerie na webu Deníku »


Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „V prvním poločase jsme měli tři šance, ze kterých jsme měli dát gól, ale brankář nás vychytal. Ve druhé půli už to z mého pohledu nebylo ono. Moc šancí jsme si nevytvořili, jednu měl Žiďas po rohovém kopu. Na předfinální a finální fázi musíme pracovat dál. Co se týče složení základní sestavy, je to složitější, protože nás trápí drobnější zranění a hráči nejsou stoprocentně připraveni na utkání. Uvidíme, snad budou brzy v pořádku.“