oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

V generálce vyzveme Třinec, podpoříme i Radima Nováka

07.02.2020, autor Redakce
Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká v neděli poslední zápasový test před startem ostré jarní sezony ve FORTUNA:LIZE. Ve 14.30 se opavský tým střetne s druholigovým Třincem.
příp., neděle 9.2.2020, 14:30
SFC Opava SFC Opava
3:2
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
Fendrich – Hrabina, Rychlý (70. Schaffartzik), Hnaníček, Žídek – Řezníček, Zavadil (70. Jursa) – Dordič, Texl (70. Hošek), Zapalač (63. Mondek) – Železník (60. Juřena). Trenér: Jiří Balcárek.
 
Adamuška (46. Chmiel) – Kušnír, Šuľa (80. Gáč), Bedecs, Janoščín – Vaněk (46. Machalík), Samiec (46. Weber) – Hlúpik (80. Nieslanik), Valenta (46. Steinhübel), Cienciala (46. Puchel) – Wojnar (46. Arroyo). Trenér: Svatopluk Habanec.
 
Branky: 29. Železník, 48. Zapalač, 86. z pen. Jursa – 27. Wojnar, 77. Puchel
Rozhodčí: Richtár – Macrineanu, Dedek.
ŽK: Chmiel (Třinec).
Diváci: 793

Opava začala aktivně a nejprve vypálil bez přípravy těsně vedle pravé tyče Řezníček a hned vzápětí po chybě třineckého brankáře Adamušku vystřelil nad bránu Dordič. Pak se do zakončení dostal Zapalač, ale s jeho přízemní střelou si hostující gólman poradil. Slezský FC nadále hrozil, po povedeném centru Žídka spadl míč přesně na nohu Železníkovi, jenže ten zblízka vysoko přestřelil.

A tak udeřilo na opačné straně. Po nedůrazu ve vápně se nadvakrát prosadil Wojnar a Třinec vedl, ale jen chviličku. Po centru z levé strany se tváří v tvář Adamuškovi objevil Dordič, jenže napálil balon jen do třineckého gólmana. K odraženému míči si dostal jako první Železník a svým prvním gólem v opavském dresu srovnal.

Hned po změně stran Slezský FC otočil skóre. Po pravé straně utekl Texl, parádně odcentroval na Zapalače, jenž střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť – 2:1. Pak opavskou bránu těsně minul Machalík, ovšem krátce nato procpal míč do sítě Puchel a bylo vyrovnáno. Nic na tom nezměnily ani protesty domácích, kteří reklamovali ofsajd.

Poslední utkání zimní přípravy ovšem Opava nakonec dotáhla do vítězného konce. Juřena vysunul Dordiče, který zrychlil akci a poslal do úniku Mondka. Tomu v šestnáctce podrazil nohy Chmiel a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil Jursa. Opavští tak zapsali druhé vítězství v přípravě. Už za týden je čeká první ligový zápas v novém roce, v němž Slezský FC na svém stadionu vyzve Plzeň.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „Úplně spokojen nejsem, v základní sestavě oproti zápasům s Mladou Boleslaví nebo s Baníkem je tam strašně moc změn. Máme dva nové stopery i hráče směrem dopředu, pořád si to sedá. Zvykáme si. Mrzí mě, že góly dostáváme po zbytečných chybách.. Co se týče sestavy pro zápas s Plzní, jasno mám asi na devadesát procent. Uvidíme.“