oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci porazili také Mladou Boleslav

01.05.2013, autor Redakce
Starší dorostenci Slezského FC se střetli s Mladou Boleslaví, druhým týmem tabulky dorostenecké ligy. Díky gólu Pavla Macíčka natáhli opavští hráči svou vítěznou sérii na tři zápasy.
29.kolo, středa 1.5.2013, 14:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
Godula – Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič (27. Schuster) – Macíček, Pavlíček – Machuča (72. Hartmann), Rolný (90. Mezera), Lavrovič (78. Kubalák) – Uvíra.
 
Hankic – Geissler, Vraštil, Hůlka, Křapka – Kocourek (71. Tvrzník), Kateřiňák (41. Kozma, 81. Fidrich), Eliáš, Lacek (53. Houžvička, 81. Živnůstka) – Pajer, Hodač.
 
Branka: 14. Macíček. Rozhodčí: Proske – Tacina, Rychtár. ŽK: Schuster – Vraštil.

Opavští hráči proti týmu ze špičky tabulky vyrukovali s vysokou mírou bojovnosti. Ve 14. minutě byli odměněni za kvalitní práci Rolného, který u rohového praporku vybojoval ztracený míč a byl faulován. Tradiční exekutor standardních situací Dřizgevič s pomocí teče hostujícího hráče poslal do malého pokutového území centr, který zužitkoval hlavičkující Macíček ve vedoucí branku.

Soupeř odpověděl únikem Geisslera po pravé straně, po zpětné přihrávce střílel v dobré pozici Vraštil nad bránu.

Ve 27. minutě musel kvůli zranění střídat Dřizgevič, na levém kraji obrany jej nahradil Schuster.

Vyrovnání nepřinesla ani akce Pajera, který se uvolnil na levé straně a přihrával pod sebe. Lacek vyslal na opavskou bránu prudkou střelu, kterou Godula výborným zákrokem zlikvidoval. Kocourek z následné dorážky přestřelil bránu.

Úvod druhého poločasu přinesl další šanci hostí, Lacek ovšem střelou z úhlu ani tentokrát Godulu nepřekonal. Chvíli poté střídající Kozma po rohovém kopu střílel nad opavskou bránu.

Slezský FC mohl soupeře potrestat ve 52. minutě, kdy se Bořucký prosadil na pravé straně a naservíroval míč před bránu Uvírovi. Opavský útočník však zamířil nad břevno.

Hráči Mladé Boleslavi zahrozili centrem Kocourka, po němž v pádu zakončoval volný Kozma hlavou mimo tři tyče.

Šance se střídaly na obou stranách. Bořucký aktivním napadáním obral hostujícího obránce o míč, ale následně z vnitřku pokutového území poslal svůj střelecký pokus vedle brány. Na druhé straně Godula zasahoval proti štiplavé střele Hodače z dvaceti metrů.

Domácí tým mohl o své výhře rozhodnout už pět minut před koncem po akci střídajících hráčů. Kubalákovu střelu vyrazil Hankic před sebe, Hartmann ovšem z dorážky přestřelil bránu.

Hosté se v závěru do výraznějších šancí díky dobré obranné práci opavských hráčů nedostali, s Hodačovo skákavou střelu si Godula poradil. Starší dorostenci Slezského FC si tak do tabulky připsali další cenné tři body.

Fotografie z utkání naleznete na klubovém Facebooku.

Ohlasy trenérů

Jan Pejša, trenér SFC Opava U19: Byly to zbytečné nervy až do samého závěru. Toto utkání jsme mohli rozhodnout mnohem dříve. Měli jsme dvě naprosto vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili, a tak jsme se strachovali o výsledek.

Soupeř byl velmi kvalitní, ne nadarmo hraje o titul v dorostenecké lize. Naši hráči však svou poctivostí a vůlí po vítězství dokázali uhájit tři body. O naší výhře rozhodla opět povedená standardní situace, ale opět musím zdůraznit, že jsme si vypracovali velké šance ze hry.

Tři výhry v řadě jsou příjemné. Pořád však máme pět kol do konce a hráčům zdůrazňujeme, že je třeba neustále makat naplno a udělat do konce ročníku co nejvíce bodů.