oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým vyhrál v Šumperku 1:0

02.05.2013, autor Redakce
Opavský B-tým po výhře nad Přerovem cestoval k diviznímu střetnutí do Šumperku. V závěru utkání se trefil Jan Vybíral a svěřenci Jana Hrušky tak podruhé v řadě slavili výhru.
26.kolo, středa 1.5.2013, 16:30
Šumperk Šumperk
0:1
SFC Opava B SFC Opava B
Kreizl – Hruda, Patsch, Soušek, Macek (90. Macura) – Klemsa, L. Reichl, Mlynář, Horák (67. Nimrichtr) – Woitek, Gábor (81. Bajger)
 
Minarčík – Pfleger, Moravec, Kašný, Drexler – Binar, Vybíral, Němec – Továrek, Radzinevičius, Jukl.
 
Branka: 82. Vybíral. Rozhodčí: Svoboda – Běhal, Slabý.

Utkání se neslo ve znamení převahy domácího týmu. Šumperk si vypracoval hned několik šancí a za Minarčíkovými zády třikrát zazvonila branková konstrukce.

Osm minut před koncem však Slezský FC využil chybu v rozehrávce domácích, Vybíral prostřelil brankáře Kreizla a získal pro svůj tým tři body.

B-tým Slezského FC si nemůže stěžovat na nedostatek akce, protože mu odložení zápasů na začátku sezóny připravilo sérii pěti utkání během patnácti dnů.

V neděli tým Jana Hrušky jede na hřiště Lískovce. Následující týden bude hrát dvakrát na domácím hřišti, a to s Kravařemi a Valašským Meziříčím.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Utkání bylo pro nás velmi náročné. Náš tým postihla řada zranění, a tak hrajeme v okleštěné sestavě. Do hry se tak dostávají všichni hráči kádru.

Zápas měl předem daný charakter. Soupeř využíval své obrovské výškové převahy k nakopávání míčů a svádění soubojů v pokutovém území. My jsme se snažili o kombinaci a rychlé protiútoky. Vyšlo nám jedno důrazné napadání, po němž jsme vstřelili branku.

Soupeř přes všechnu snahu, když nastřelil břevno i tyč, gól nedal, a tak vyhrálo dnes šťastnější mužstvo. Musím kluky pochválit za obětavý výkon. Snad už se dostaneme přes ty zdravotní problémy k herní pohodě z přípravy.