oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

První zápas po dvou měsících? Výhra nad Líšní

13.05.2020, autor Redakce
Blažovice – Fotbalisté SFC mají za sebou první zápas po více než dvou měsících. Nedaleko Brna změřili síly s druholigovou Líšní, kterou porazili díky trefě Jana Hoška.
příp., středa 13.5.2020, 16:00
Líšeň Líšeň
0:1
SFC Opava SFC Opava
Halouska – Jeřábek, Hlavica, Černín, Rolinek, Málek (68. Matocha), Ševčík (40. Kučera), Demeter (68. Vintr), Machálek (68. Fila), Vasiljev (68. Minařík), Zikl. Trenér: Milan Valachovič.
 
I. poločas: Lasák – Harazim, Hnaníček, Žídek, Helešic – Mondek, Jursa, Zavadil, Dordič – Schaffartzik – Dedič.
II. poločas: Šrom – Sus, Rychlý, Hošek, Hrabina – Gorčica, Souček, Řezníček, Texl – Jursa – Juřena. Trenér: Jiří Balcárek.
 
Branka: 86. Hošek.

Opava nezačala špatně. Zavadil posunul míč na rozběhnutého Mondka, ten ho poslal pod sebe na Harazima, po jehož centru hlavičkoval Schaffartzik těsně vedle brány. Na opačné straně to zpoza vápna zkusil Vasiljev, jenže vypálil vysoko nad břevno.

Následně Helešic vyvezl podél levé lajny balon, Dordič se s ním otočil a nabil Schaffartzikovi, který střelou bez přípravy minul bránu Líšně. V závěru ještě Opavští přežili slibnou šanci Brňanů a šlo se do kabin.

Do druhé půle nasadil trenér Jiří Balcárek hned deset nových tváří, z původní sestavy zůstal ve hře jen záložník Tomáš Jursa. Po hodině hry Opava vykombinovala defenzivu Líšně, ale Řezníček zamířil z prostoru penalty těsně vedle pravé tyče.

Po nepřesnosti Slezanů ve středu hřistě a následném brejku domácích zachránila Opavu tyč. Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně, po standardce propadl míč k Hoškovi, který ho dostal do sítě a zajistil Slezskému FC vítězství.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „Kluci šli do hry, což bylo znát. Herně nám to skřípalo. Rozhodně máme na čem pracovat. Šanci dostali všichni zdraví hráči, chyběli dlouhodobě zraněný Smékal, Železníka trápí rameno a Zapalač měl tréninkový výpadek. Těšit nás může nula vzadu.“