oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC porazil Vítkovice, nastřílel jim čtyři branky

16.05.2020, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC za sebou mají druhé přípravné utkání před restartem FORTUNA:LIGY. S účastníkem druhé nejvyšší soutěže z Vítkovic si poradili rozdílem tří branek.
příp., sobota 16.5.2020, 11:00
SFC Opava SFC Opava
4:1
Vítkovice Vítkovice
Fendrich – Harazim, Hnaníček (71. Rychlý), Žídek, Hrabina (46. Helešic) – Sus (46. Mondek), Souček (41. Dordič), Zavadil (71. Řezníček), Texl – Schaffartzik (46. Železník) – Dedič (71. Zapalač). Trenér: Jiří Balcárek.
 
 
Branky: 65. Dedič, 66. Zavadil, 77. Železník, 86. Dordič – 44. Kania.
Rozhodčí: Dubravský – Horák, Antoníček.

Slezský FC začal slibně, hned v úvodu se odvážným průnikem prezentoval mladík Harazim a jen těsně minul vítkovickou bránu. Na opačné straně vytáhl hlavičku jednoho z hostujících hráčů nad břevno opavský gólman Fendrich. Po Zavadilově prudkém centru se k hlavičce probil Žídek, ale Květon vyrazil jeho pokus na roh.

Následoval hořký moment, kdy se střetli Souček s Helebrandem a pro domácího záložníka zápas skončil. Podle prvotních informací by se ale nemělo jednat o nic vážného. V závěru první půle předvedl druholigista z Ostravy povedený brejk, na jehož konci stál Kania, a Vítkovice vedly.

Po změně stran se do hry dostali Matěj Hrabina, Karol Mondek i Lukáš Železník. Právě on to zkoušel efektními nůžkami, ale Květon si jeho překvapivé zakončení pohlídal. Ještě předtím se povedenou technickou střelou připomněl Dordič. Po hodině hry se Opava dočkala, kdy po centru z pravé strany zblízka srovnal Dedič.

Hned vzápětí rozehrál roh Zavadil a po lehké teči jednoho z vítkovických hráčů skončil balon po Zavadilově stříleném centru v síti – 2:1. Třetí gól mohl přidat Dordič, který udělal kličku brankáři, ale pak trefil tyč. Helešicovu dorážku pak pokryl Květon. Helešic byl vidět a po faulu na něj domácí kopali penaltu, jenže Zapalače vychytal Květon.

Pak Opavští předvedli povedenou kombinaci. Mondek si vyměnil balon se Železníkem, jenž prudkou střelou bez přípravy k levé tyči zvýšil na 3:1. Vítkovičtí odpadli a Slezský FC nakonec díky zásahu Dordiče zvítězil 4:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „První poločas nám vůbec nevyšel. Nehráli jsme dobře, rychle jsme ztráceli balony a soupeře jsme pustili snad do tří šancí. Pak došlo k výměně hráčů na některých postech a bylo patrné markantní zlepšení. Když komplexně zhodnotím oba přípravné zápasy, jsem spokojen s tím, že s Líšní jsme ho zvládli s nulou vzadu, a že proti Vítkovicím se nám povedlo utkání otočit. Co se týče Filipa Součka, mrzí nás to. Odjel na vyšetření a čekáme na výsledky.“