oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava v generálce remizovala s Baníkem, hrálo se za zavřenými dveřmi

20.05.2020, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Fotbalisté Slezského FC za sebou mají generálku na opětovný restart FORTUNA:LIGY, v níž se za zavřenými dveřmi střetli s ostravským Baníkem. Utkání, v němž poslal Opavu do vedení Bojan Dordič, nakonec skončilo remízou 1:1. Za hostující tým v závěru srovnal David Buchta.
příp., středa 20.5.2020
SFC Opava SFC Opava
1:1
Ostrava Ostrava
Fendrich – Harazim, Žídek, Hnaníček, Helešic – Mondek (66. Sus), Texl (75. Řezníček), Zavadil (80. Rychlý), Dordič (82. Zapalač) – Železník – Dedič (34. Schaffartzik). Trenér: Jiří Balcárek.
 
Laštůvka – Jánoš, Kuzmanovič, Stronati, Jirásek, Pokorný, Kaloč, Fleišman, Šašinka, Reiter, de Azevedo. Střídali: Baroš, Buchta, Budínský, Drozd, Fillo, Hrubý, Lalkovič, Potočný, Procházka, Smola, Svozil. Trenér: Luboš Kozel.
 
Branky: 47. Dordič – 82. Buchta.
Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Dohnálek.

V úvodu utkání zaujal odvážný průnik Harazima, po kterém pálil Texl nad bránu. Na opačné straně hlavičkoval vedle opavské brány Šašinka. První poločas branku nepřinesl, ale hned po změně stran se prosadila Opava.

Mondek s Texlem si vyměnili balon, druhý jmenovaný poslal střílený centr na zadní tyč, kam si naběhl Dordič a zblízka otevřel skóre. Fleišman s Buchtou následně vyšachovali opavskou obranu, ale Baník nadějnou akci nedotáhl do konce.

Na opačné straně Harazim poslal do ostravského vápna prudký centr a Schaffartzik hlavičkoval jen těsně nad břevno. Vzápětí Dordič chytrou přihrávkou pod sebe našel Železníka, kterému střela nesedla. Slezský FC v závěru přišel o těsný náskok, když si Buchta položil Fendricha a střelou do prázdné brány srovnal na konečných 1:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (trenér Slezského FC Opava): „Byli jsme aktivní. Naším záměrem bylo dobře napadat soupeřovu rozehrávku, což se nám dařilo. Po hezké akci jsme dali gól, jen škoda, že pak Lukáš Železník nepřidal druhou branku. Tyto akce jsme měli dohrát do gólu. Ale i Baník měl dobré možnosti. Celkově jsme ve třech utkáních inkasovali jeden gól. Na tom jsme chtěli zapracovat, protože směrem dozadu jsme měli problémy. Musíme trochu vylepšit i finální část, ale kondičně jsme výborně připraveni.“

Luboš Kozel (trenér FC Baník Ostrava): „Jsem rád, že jsme to odehráli. Oba tyhle zápasy proti Karviné i Opavě nám dost ukázaly. Dneska první půle nic moc, soupeř hrál z bloku, byl zformovaný a my jsme hráli pomalu a staticky. Druhý poločas byl lepší. Co mi dělá radost, že se uzdravují a vracejí do hry hráči, kteří byli zranění. A když přijdou na hřiště, je to znát. Máme tak více variant.“