oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým nastřílel Lískovci pět branek

05.05.2013, autor Redakce
B-tým Slezského FC zaznamenal třetí výhru v řadě. Tentokrát uspěl na hřišti Lískovce, kde už po prvním poločase vedl o tři branky. Domácí utkání lehce zdramatizovali, ale tým Jana Hrušky si vítězství bezpečně pohlídal.
24.kolo, sobota 4.5.2013, 16:30
Lískovec Lískovec
2:5
SFC Opava B SFC Opava B
Polach – Vodička, Maléř, Hrdlička, Škorik – Šrámek – Dvořák (46. Ostrák), Němec, Pařenica (69. Fasuga), Mikulenka – Václavík (60. Vokoun)
 
Minarčík – Dohnálek (46. Pfleger), Moravec, Kašný, Zapletal – Pomp, Vybíral, Binar, Němec (68. Mrůzek) – Radzinevičius, Továrek.
 
Branky: 72. Šrámek, 77. Němec – 16., 61. a 85. Továrek, 30. Binar, 33. Radzinevičius.

Opavský tým se ujal vedení v 16. minutě, kdy si Němec zpracoval Zapletalův dlouhý aut, zatáhl míč k brankové čáře a jeho přihrávku pod sebe zužitkoval ve skluzu Továrek.

Po půlhodině hry zachraňoval situaci po závaru před opavskou brankou obětavým pádem do střely Moravec. Na druhé straně podnikla Opava protiútok, přes Radzinevičiuse a Továrka se dostal míč k Binarovi, který střelou z šestnácti metrů k tyči vstřelil druhou branku zápasu.

O tři minuty později padl třetí gól, když Radzinevičius lehce tečoval Binarův rohový kop a míč skončil v domácí síti.

Vzápětí domácí brankář vychytal Továrka a Vybíral poslal odražený míč do tyče. Stejný hráč chvíli poté střílel po přihrávce Němce ve skluzu vedle brány.

Radzinevičius se málem zapsal mezi střelce před vlastní bránou, když při pokusu odvrácení rohového kopu hlavou trefil břevno Minarčíkovy branky. Litevský útočník byl v závěru první půle v akci také před soupeřovou bránou a domácí golman musel proti jeho pokusu zasahovat nohou na brankové čáře.

Začátek druhé půle přinesl další opavské šance. Nejprve Binarova štiplavá střela vystrašila domácího brankáře, ale nikdo ze spoluhráčů nebyl u odraženého míče. Následně Radzinevičius vysunul Továrka, který špičkou kopačky posílal míč kolem brankáře, Polach ovšem úspěšně zasáhl.

Továrek si spravil chuť v 61. minutě, kdy vystihl špatnou rozehrávku soupeře a tváří v tvář brankáři vstřelil čtvrtý opavský gól.

Radzinevičius vyzkoušel své štěstí ranou z přímého kopu třicet metrů od brány a míč z jeho kopačky jen těsně proletěl nad břevnem.

Lískovec se v 72. minutě dočkal branky, když Šrámkův trestný kop z levé strany proletěl chumlem hráčů a skončil u levé tyče Minarčíkovy branky.

O pět minut později vstřelil Lískovec svůj druhý gól. Opavská obrana nedokázala odvrátit míč a domácí Němec se z osmi metrů trefil k tyči.

Aktivní Továrek se dostal do šance v 78. minutě, ale brankář Polach proti němu opět výtečně zasáhl. Opavský útočník nakonec však svého hat-tricku dosáhl pět minut před koncem, kdy po přihrávce Vybírala obstřelil brankáře a stanovil konečné skóre zápasu.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Dnešní utkání jsme zvládli s velkým přehledem, od počátku jsme měli hru ve své moci. Zvlášť první půle se nám povedla, byli jsme lepší ve všech činnostech a zaslouženě jsme výrazně vedli.

Ve druhé půli jsme si bohužel vybrali pět minut bez koncentrace a soupeř nás potrestal, ale ve zbývajícím čase jsme opět hru kontrolovali. Výkon v tomto utkání mě hodně potěšil, vrací se nám herní pohoda. Také výkony některých hráčů byly hodně kvalitní.