oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC čeká úvodní duel přípravy, ukáže se v Třinci

07.08.2020, autor Redakce
Opava – Fotbalisté Slezského FC v sobotu 8. srpna sehrají první přípravné utkání před nadcházející sezonou FORTUNA:LIGY. Opavští se od 10.30 hodin představí na půdě druholigového Třince.
příp., sobota 8.8.2020, 10:30
Fotbal Třinec Fotbal Třinec
1:1
SFC Opava SFC Opava
Ciupa – Celba, Šuľa, Rudzan, Javůrek – Steinhübel, Foltyn – Stáňa, Zlatohlávek, Cienciala – Attah.
Od 57. minuty: Šiška – Bolf, Gáč, Janoščín, Hýbl – Vaněk, Weber – Omasta, Zlatohlávek, Puchel – Akulinin. Trenér: Svatopluk Habanec.
 
I. poločas: Lasák – Helebrand, Rychlý, Večerka – Mondek, Gorčica, Machuča, Wybraniec, Ščudla – Dedič, Dordič.
II. poločas: Šrom – Harazim, Hrabina, Helešic – Pikul, Texl, Řezníček, Koschatzký, Darmovzal – Juřena, Holík. Trenér: Radoslav Kováč.
 
Branky: 41. Attah – 18. Mondek.
Rozhodčí: Dorušák – Kotík, Kotala.
ŽK: Steinhübel (Třinec).

Opavští trenéři Kováč se Skácelem si pro zápas s Třinem přichystali dvě jedenáctky, kdy každá sehrála poločas. Po čtvrthodince hry mohli jít do vedení domácí po povedené akci, Javůrkovu gólovou střelu ovšem tečoval před Lasákem Attah, a gól Třince tak nebyl uznán pro ofsajd.

Na opačné straně po rohu nebezpečně hlavičkoval Dedič a balon skončil těsně vedle domácí brány. Vzápětí se Mondek po chytré přihrávce Gorčici objevil před brankářem Ciupou a nadvakrát se mu povedlo ho překonat – 0:1. V závěru první půle ovšem Stáňa, který je v Třinci na zkoušce, při přečíslení předložil míč Attahovi, jenž srovnal na 1:1.

Po změně stran se poprvé v opavském dresu představila čerstvá posila Lukáš Holík a hned po hodině hry byl blízko trefy. Jeho prudkou ránu ovšem Šiška vytáhl na břevno a hned vzápětí mohl skórovat Harazim, svou hlavičkou ovšem namířil přímo do Šišky.

Opavští v závěru utahovali šrouby, solidní možnosti měli Darmovzal či Texl, ale ani jeden z nich se nedokázali střelecky prosadit, a skóre už se tak neměnilo.

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (trenér Slezského FC Opava): „Tři dny tvrdě trénujeme, takže to pro nás bylo náročné. I kvůli tepla. Sestavu jsme rozdělili na dvě půlky a musím říct, že utkání splnilo očekávání. Samozřejmě nám opět chyběly góly, ale pro mě je teď podstatné, že jsme se do šancí dostávali. Měli jsme pět, šest velkých příležitostí. Musíme samozřejmě vyladit koncovku. Nastoupili osmnáctiletí, devatenáctiletí kluci a co se týče organizace hry, určitě nezklamali. Pracovali dobře.“