oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC v přestřelce podlehl Rapidu Vídeň

12.08.2020, autor Redakce
Bad Erlach – Fotbalisté Slezského FC na soustředění v Rakousku sehráli zajímavý duel s Rapidem Vídeň. V průběhu utkání si vytvořili tříbrankové vedení, nakonec ale prohráli 3:5.
příp., středa 12.8.2020, 17:00
Rapid Vídeň Rapid Vídeň
5:3
SFC Opava SFC Opava
Strebinger (46. Gartler) – Schick (60. Sulzbacher), Sonnleitner (60. Ljubičič), Hofmann (46. Greiml), Ullmann (60. Stojkovič) – Petrovič (46. Knasmüllner), Ibrahimoglu – Murg (60. Alar), Kitagawa, Arase (60. Savic) – Fountas (60. Kara). Trenér: Dietmar Kühbauer.
 
I. poločas: Fendrich – Hrabina, Hnaníček, Žídek – Mondek, Řezníček, Zavadil, Texl, Helešic – Dordič, Holík.
II. poločas: Lasák – Harazim, Rychlý, Hnaníček (70. Koschatzký) – Mondek (60. Ščudla), Řezníček (60. Gorčica), Pikul, Holík (60. Wybraniec), Helešic (60. Darmovzal) – Dedič, Juřena. Trenér: Radoslav Kováč.
 
Branky: 55. Greiml, 59. Kitagawa, 69. a 85. Kara, 88. Knasmüllner – 7. Řezníček, 37. Texl, 52. Mondek.

Do Rakouska vyrazila naše fotbalisty podpořit i skupinka opavských fanoušků, kteří uprostřed týdne vážili dlouhou cestu a během hry nahlas podporovali Slezský. Pro zajímavost můžeme uvést i cenu vstupenky na toto přípravné utkání – 15 eur.

Tyto a další příznivce opavského fotbalu musela potěšit standardka Zavadila, po které se míč snesl až k Řezníčkovi, jenž poslal balon do brány. Slezané vsadili na vysoký pressing, a to neslo své ovoce. Po půlhodině hry Opavští podnikli přímočarou akci, Řezníček trefil tyč, od níž se míč odrazil přímo k Texlovi, jenž měl před prázdnou bránou jednoduchou pozici – 0:2.


Další gól si opavský tým schoval na start druhé půle. Juřena přenesl hru na Gorčicu, ten poslal do vápna povedený centr, Juřena hlavou míč sklepl zhruba na prostor penalty a Mondek dobíhající z druhé vlny přidal třetí gól SFC.

Vzápětí ovšem Rapid po rohu snížil a krátce nato Kitagawa po přímém kopu hlavou prodloužil míč za záda Lasáka. Ten si v 69. minutě vybral slabší chvilku a po jeho nepřesné rozehrávce Kara vyrovnal. Tradiční rakouský klub v závěru přidal ještě dva góly a po velkém obratu zvítězil 5:3.

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (trenér Slezského FC Opava): „S prvním poločasem nebo zhruba se šedesáti minutami hry jsem spokojený. Blížili jsme se tomu, co chceme hrát. Z toho jsem měl velkou radost. Pak jsme prostřídali a dostali jsme lekci. Hlavně naši mladí kluci viděli, že na sobě musí daleko víc pracovat. V dnešním fotbale je vše o sprintu. Tohle musí akceptovat, jinak se nemohou posunout dál. Mladí na sobě musí makat, ale určitě mají z čeho se odrazit.“