oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Generálka je za námi. Se Štýrským Hradcem jsme se rozešli smírně

15.08.2020, autor Redakce
Bad Waltersdorf – Poslední zápasový test před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY mají za sebou opavští fotbalisté. V rakouském Bad Waltersdorfu remizovali se Štýrským Hradcem 1:1.
příp., sobota 15.8.2020, 16:00
Sturm Graz Sturm Graz
1:1
SFC Opava SFC Opava
 
Fendrich (46. Šrom) – Hrabina (83. Večerka), Hnaníček (60. Rychlý), Žídek (83. Koschatzký) – Mondek (60. Harazim), Řezníček (79. Wybraniec), Zavadil (60. Gorčica), Texl (60. Pikul), Helešic (46. Ščudla) – Dordič (79. Darmovzal), Holík (60. Juřena). Trenér: Radoslav Kováč.
 
Branky: 38. z pen. Jantscher – 51. Texl.

Slezané zahrozili hned v úvodu, kdy po rychlém zisku míče Dordičovu ránu zblokovala obrana Sturmu a střelu Texla gólman rakouského celku Siebenhandl. Na opačné straně Fendrich skvěle zlikvidoval hlavičku Balaje, vzápětí domácí nastřelili ruku Žídka a rozhodčí odpískal penaltu. Tu bezpečně proměnil Jantscher a Štýrský Hradec vedl.

Na začátku druhé půle Ljubič hlavičkoval těsně nad břevno opavské brány, ale pak Slezané předvedli povedenou akci podél lajny. Dordičův pas propadl až k Texlovi, jenž zblízka placírkou neomylně skóroval – 1:1.

Opavští prostřídali a dál si vytvářeli slibné příležitosti, hodně vidět byli mladíci Ščudla s Pikulem. Po jejich kombinaci dostal nabito Hrabina, ale pálil nad bránu. V závěru mohl skórovat střídající Huspek, ovšem ani ten nemířil přesně, a tak se oba celky rozešly smírně.

Slezský FC tak v generálce před startem nadcházející sezony FORTUNA:LIGY obstál a nyní už se může směle připravovat na zápas s Plzní, kde v pátek 21. srpna od 18 hodin otevře nový ročník nejvyšší soutěže.

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (trenér Slezského FC Opava): „Vzhledem k tomu, že naše příprava je specifická, to pro nás byl náročný zápas. Znát to bylo hlavně v první půli, kdy jsme tahali za kratší konec. Všude jsme byli o krok později. Navíc jsme měli spoustu ztrát, takže jsme museli běhat bez míče o to víc. Do druhé půle jsme ale vstoupili lépe, zvedli jsme se a zklidnili hru. Dařilo se nám podržet balon, organizace byla lepší a stejně tak nám vycházel i pressing. Jsem rád, že jsme tady narazili na těžké soupeře. Pomůže nám to přepnout na rychlejší level, což se nám hned pro první kolo v Plzni bude určitě hodit.“