oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC v přípravě podlehl Prostějovu

04.09.2020, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka
Opava – Slezský FC se v reprezentační pauze v přípravném utkání střetnul s druholigovým Prostějovem, s nímž prohrál 0:2.
příp., pátek 4.9.2020, 11:00
SFC Opava SFC Opava
0:2
Prostějov Prostějov
Fendrich (46. Šrom) – Helešic (63. Vrána), Harazim, Žídek (63. Ščudla), Hrabina – Dordič (63. Smékal), Zavadil (46. Řezníček), Pikul – Texl (63. Darmovzal), Juřena, Holík (46. Mondek). Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.
 
 
Branky: 10. a 46. Jurásek.
Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Kotík.
ŽK: Hrabina (Opava).

Opavští začali slušně, jenže pak po nedůrazu ve vápně prošla nahrávka jednoho z Prostějovských přímo ke kopačkám Juráska, jenž číhal na zadní tyči a bez potíží otevřel skóre.

Slezané drželi balon, jenže do šancí se ne a ne dostat. Srovnat mohl Holík, jenž pronikl kolem prostějovských beků, jenže z ostrého úhlu napálil jen boční síť hostující brány.

O přestávce udělali trenéři Radoslav Kováč s Aloisem Skácelem tři změny v sestavě. Brankáře Vojtěcha Fendricha nahradil Vojtěch Šrom, Pavla Zavadila zastoupil Jan Řezníček a místo Lukáše Holíka se na hřišti objevil Karol Mondek.

Hned v úvodu druhé půle ovšem po chybě při rozehrávce dostal Jurásek prudký pas za obranu a kolem Šroma poslal míč do sítě – 0:2. Solidní příležitost měl po rohu Juřena, hlavičkoval ovšem nad břevno. V závěru to zkusil z voleje střídající Smékal a jen těsně minul prostějovskou bránu.

Ohlasy trenérů

Radoslav Kováč (trenér Slezského FC Opava): „Zkoušeli jsme nový systém 4-3-3 i některé nové prvky. Někteří kluci to hráli poprvé, bylo vidět, že jsme se v tom koupali. Neměli jsme dobrý pohyb, chyběly tam i agresivita a organizovaný pressing. Kluci moc nevěděli, jak se chovat. Určitě to z herního hlediska nebyl dobrý zápas. Tento systém budeme zkoušet dál, ale vrátíme se k tomu, co nám víc sedí, a kde se cítíme lépe.“