oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

B-tým porazil Valašské Meziříčí 4:1

12.05.2013, autor Redakce
Opavský B-tým se na těžkém terénu střetl s Valašským Meziříčím, které mělo před utkáním stejný počet bodů v tabulce. Tým Jana Hrušky po bezbrankové první půli svému soupeři vstřelil čtyři branky a rozhodl o své páté výhře v řadě.
25.kolo, neděle 12.5.2013, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
4:1
Valašské Meziříčí Valašské Meziříčí
Minarčík – Dohnálek, Moravec, Kašný, Potočný – Pomp, Radzinevičius, Vybíral, Němec – Jukl, Továrek.
 
Zinek – Štreit, Malina (72. Výmola), Michálek, Globa – Navrátil (80. Drápela), Kundrát, Sviták, Marek – Baroš, Macíček.
 
Branky: 53. Radzinevičius, 67., 80. a 84. Továrek – 90. Macíček. Rozhodčí: Adamec – Verdal, Částečka. ŽK: Baroš, Štreit.

Do zápasu lépe vstoupil opavský tým. Hned ve druhé minutě podržel míč v pokutovém území Továrek a předložil míč Vybíralovi, jehož střelu z patnácti metrů brankář Zinek vyrazil. Chvíli poté střílel Jukl ve skluzu mimo tři tyče.

Hosté zahrozili šancí Marka, který po úniku střílel z hranice pokutového území, Minarčík však jeho pokus o přehození vystihl. Na druhé straně se po centru Dohnálka dostal k odraženému míči Radzinevičius, ale v dobré pozici zamířil z voleje vedle.

Do své další příležitosti se po dlouhém míči ze středu pole dostal Marek, který poslal skákavý míč metr nad Minarčíkovu bránu. Na opavské straně po půlhodině hry hlavičkoval po dalším z Dohnálkových centrů Radzinevičius, ale míč i s přispěním obráncovy teče skončil kousek vedle tyče.

V závěru prvního poločasu stříleli těsně vedly Zinkovy brány Radzinevičius a Němec. Na druhé straně musel pohotově vybíhat proti Barošovi brankář Minarčík. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhého dějství přinesl střeleckou příležitost Navrátila, který prošel do pokutového území, ale poté nepřesně zamířil. Opava si vypracovala šanci poté, co Dohnálek odcentroval a Juklovu střelu z voleje musel Zinek vyrážet na roh.

Z následné standardní situace už se opavský B-tým dočkal gólu. Na Juklův roh z levé strany si naběhl na přední tyč Radzinevičius a prudkou hlavičkou poslal míč za záda hostujícího brankáře.

Opavští hráči nepolevili v útočení a Potočný s Továrkem si připsali nebezpečné střelecké pokusy. Druhý jmenovaný navýšil opavské vedení v 67. minutě. Moravec vyslal za obranu Radzinevičiuse, který poslal před prázdnou bránku míč Továrkovi a mladý útočník vyloženou příležitost využil.

Hostující Macíček se následně dostal za opavskou obranu, ale váhal se střelou a vracející se Kašný jeho pokus zblokoval. Chvíli poté hlavičkoval na zadní tyči Navrátil nad břevno.

Opavský tým odpověděl přímým kopem Jukla, jehož prudkou střelu Zinek vyrážel. Vzápětí po Pompově centru z pravé strany dostal míč do sítě hlavou Jukl, ale branka nebyla uznána kvůli ofsajdu.

V 80. minutě se podobná situace opakovala z druhé strany hřiště, tentokrát už s gólovým efektem. Radzinevičius centrem z levé strany našel Továrka, který povedenou hlavičkou z deseti metrů překonal bezmocného Zinka.

Šimon Továrek zkompletoval svůj hat-trick poté, co mu Jukl poslal přesnou přihrávku křížem přes pokutové území. Opavský útočník se uvolnil od obránce a zasunul míč do sítě.

Konečné skóre zápasu uzavřel v poslední minutě hostující Macíček, který po protiútoku úspěšně zakončoval do opavské brány pod vybíhajícím Minarčíkem.

Ohlasy trenérů

Jan Hruška, trenér SFC Opava "B": Bylo to nadprůměrné divizní utkání, které se muselo líbit. Přispěl k tomu i soupeř. Po celou dobu utkání jsme byli aktivnější, měli jsme územní převahu, ale soupeř byl nebezpečný z brejkových situací. Hráče jsem před tím varoval, ale nakonec v samotném závěru jsme tuto situaci podcenili a byli za to potrestáni.

Těší mě, že jsme utkání zvládli po herní stránce. Hráli jsme fotbal podle mých představ, dávali jsme balón rychle od nohy, hráli jsme po stranách a nebezpečně centrovali před bránu, z čehož rezultovaly ty vstřelené góly. Radost mi také udělal Šimon Továrek, který podruhé během krátké doby dal tři góly. Věřím, že ho působení v B-týmu posune v jeho kariéře dopředu. Hlavní je, aby na sobě tvrdě pracoval a dále se zlepšoval.