oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorostenci vyhráli v Jihlavě

12.05.2013, autor Redakce
Vítězná série starších dorostenců pokračuje. Tým SFC Opava U19 uspěl počtvrté v řadě, tentokrát vyhrál na hřišti Jihlavy. Svému soupeři tak odskočil na rozdíl pěti bodů, nad posledním Hlučínem si udržuje jedenáctibodový náskok.
30.kolo, neděle 12.5.2013, 12:00
Jihlava Jihlava
0:1
SFC Opava SFC Opava
 
Godula – Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič – Pavlíček, Macíček – Machuča (77. Schuster), Rolný (86. Hartmann), Lavrovič (90. Mezera) – Uvíra.
 
Branka: 59. Morong. ŽK: Zábrodský.

Ohlasy trenérů

David Pál, asistent trenéra SFC Opava U19: Dnes jsme odehráli důležité utkání z pohledu postavení v tabulce, protože Jihlava se nachází o jedno místo pod námi. Z toho důvodu jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého.

Do utkání jsme vstoupili aktivně a vypracovali jsme si několik šancí po centrech do pokutového území, ale nedokázali jsme je zakončit. Poté převzala inciativu Jihlava, která také neproměnila své šance. Před koncem poločasu jsme ještě mohli strhnout vedení na naši stranu, což se nám nepodařilo, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas začal stejně jako ten první a měl podobný průběh. Rozhodující moment přišel po faulu na Uvíru, kdy Dřizgevič zahrával standardní situaci na přední tyč, odkud s trochou štěstí zakončoval Morong. Potom už jsme udrželi vítězství na naší straně a udělali jsme tak další krok k úspěšné záchraně v soutěži.