oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka nestačila na Sigmu Olomouc

13.05.2013, autor Redakce
Utkání se Sigmou Olomouc skončilo pro tým U16 těžkou prohrou. I když se opavští hráči brzy ujali vedení brankou Adamovského, nakonec po hrubých chybách dovolili soupeři šestkrát skórovat.
27.kolo, sobota 11.5.2013, 12:15
SFC Opava SFC Opava
1:6
Olomouc Olomouc
Kotala – Helebrand M., Kolísek, Večerek, Said Sámir – Berger, Janetzký – Kirschner, Helebrand A. (62. Harazin), Petzuch – Adamovský.
 
 
Branka SFC: Adamovský.
+12+12+12

Ohlasy trenérů

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve, trenéři SFC Opava U16: Dnes jsme s výjimkou prvních deseti minut nepředvedli vůbec nic. Náš herní výkon měl spoustu nedostatků. V obranných činnostech jsme byli nedůrazní, propadali jsme takticky a dopouštěli se hrubých chyb, po kterých soupeř lehce střílel branky.

V ofenzivě byl náš výkon bez nápadu, s řadou nepřesností. Hlavně po zisku míče nám chyběl pohyb více hráčů bez míče, jejich vědomá součinnost a tlak na soupeřovu branku v zakončení. Špatně jsme zahrávali i standardní situace.

Když k tomu všemu připočteme, že ne všichni utkání odbojovali na sto procent, tak náš výkon a výsledek dopadl takto. Asi si chlapci mysleli, že když soupeře dvakrát v řadě porazili, půjde to v úvozovkách potřetí samo. Jenže opak byl pravdou. Samo nepůjde nikdy nic, a neomlouvá nás ani absence několika hráčů.

Proti soupeři jako je Olomouc by měli mít chlapci vždy velkou motivaci. Nemusí se pokaždé sportovně dařit, ale ze hřiště by po utkání měli všichni hráči odcházet s pocitem, že v zápase odvedli maximum co se přístupu, nasazení a bojovnosti týče. Bez těchto vlastností nemůže fungovat žádný tým. Tohle jsme dnes u některých hráčů hodně postrádali, hlavně u těch, kteří by měli být lídry našeho týmu.

Kluci ví, koho se to týká a měli by si uvědomit, že každý z nich investuje do mužstva svůj podíl charakteru a disciplíny. Dnes je opravdu těžké hledat nějaká pozitiva. Zda to byl náš ojedinělý výpadek a hráči si uvědomí, co všechno ovlivňuje jejich výkon, a tím pádem i výkon celého mužstva, nám ukáže už středeční utkání, a to bez ohledu na sílu soupeře.