oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Vítězná prověrka s Karvinou: Trefili se Žídek s Dedičem

13.11.2020, autor Redakce | FOTO: MFK Karviná
Velké Hoštice – Fotbalisté Slezského FC si zpestřili reprezentační přestávku přípravným zápasem s Karvinou. Po bezbrankové první půli padaly góly na hřišti ve Velkých Hošticích až po změně stran. Za Opavu, která zvítězila 2:1, skórovali Jan Žídek a René Dedič.
příp., pátek 13.11.2020, 10:15
SFC Opava SFC Opava
2:1
Karviná Karviná
Šrom (46. Lasák) – Jelínek (65. Večerka), Didiba, Žídek – Harazim, Darmovzal (24. Rataj), Tiéhi (70. Zavadil), Řezníček, Helešic – Juřena (65. Dedič), Holík (83. Gorčica).Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.
 
 
Branky: 62. Žídek, 75. Dedič – 74. Mikuš.
Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Lakomý.

Páteční duel se hrál ve Velkých Hošticích, kterým Slezský FC ještě jednou uctivě děkuje za možnost sehrát zápas na tamním hřišti. Opavští trenéři poslali do hry dalšího odchovance Filipa Jelínka. V sestavě se objevil i Christ Tiéhi, jehož příchod do SFC se stále intenzivně řeší.

V první půli branka nepadla, bohužel jen necelých pětadvacet minut strávil na trávníku Denis Darmovzal. Po ostrém střetu s Vojtěchem Smržem musel kvůli zranění v doprovodu maséra opustit hřiště a dohrál. Na hřiště se tak podíval i Tomáš Rataj.

Góly padaly až ve druhé půli. Opavu poslal po centru Holíka do vedení přesnou hlavičkou k tyči kapitán Žídek. Aktivní Holík pak zkoušel lob, ale přestřelil.

Krátce nato bylo srovnáno poté, co opavský tým ztratil balon a po rychlém brejku skóroval Mikuš – 1:1. Slezský FC nakonec v utkání zvítězil 2:1, když se v závěru uvolnil Dedič a prudkou ranou poslal balon neomylně k tyči.

„Byl to dobrý test s kvalitním soupeřem, který jsme potřebovali. Vždycky jsme hráli jen mezi sebou a teď jsme nezvládli zápas s Pardubicemi, takže jsme do toho museli dát úplně jiné tempo,“ říká opavský kouč Radoslav Kováč.

„Kluci to odpracovali dobře. Vyhráli jsme, takže doufám, že nám to pomůže, co se týče sebevědomí. Musíme takhle pokračovat dál. Příští týden hrajeme se Slavií, budeme se snažit jí to co nejvíce ztížit a třeba urvat nějaké body,“ dodává trenér SFC.