oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

SFC jede na Slovácko. Potřebujeme udržet koncentraci, velí Kováč

27.11.2020, autor Redakce
Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká třetí utkání po opětovném startu FORTUNA:LIGY. V sobotu 28. listopadu od 16 hodin se opavský tým představí v Uherském Hradišti.
9.kolo, sobota 28.11.2020, 16:00
Slovácko Slovácko
3:1
SFC Opava SFC Opava
Bajza – S. Hofmann, Mich. Kadlec, Šimko (89. Kalabiška) – Havlík, Hellebrand (66. Navrátil), V. Daníček, Reinberk – M. Petržela (71. Jurečka), Kliment (71. Cicilia), Sadílek (89. Kubala). Trenér: Martin Svědík.
 
Fendrich – Didiba, Žídek, Večerka – Mondek, Tiéhi, Texl (67. Rataj), Zavadil, Hrabina (46. Ščudla) – Holík (67. Juřena), Dordič. Trenéři: Radoslav Kováč a Alois Skácel.
 
Branky: 14. S. Hofmann, 24. Sadílek, 27. M. Petržela – 29. Holík. Rozhodčí: Marek – Kotík, Hock.
ŽK: Didiba (Opava).

Opavští začali na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty aktivně. Na míč po zajímavém centru Mondeka těsně nedosáhl Dordič a po následném rohu se k nebezpečné hlavičce dostal Žídek, ale domácí gólman Bajza byl připraven. Pak začal tlačit výběr Martina Svědíka. Po centru Sadílka Žídek přizvedl hlavou balon na břevno, od nějž se míč odrazil k Hofmannovi, a ten z dorážky otevřel skóre.

Krátce nato se Kliment prosmýkl kolem Večerky a naservíroval míč Petrželovi, jenž naštěstí pro Opavu netrefil balon ideálně – z ideální pozice ho poslal mimo tyče. O chvíli později ovšem centr Havlíka skončil na zadní tyči, kde číhal Sadílek a povedenou střelou zvýšil na 2:0. A za okamžik už domácí vedli o tři góly, Hellebrand vysunul Petrželu, který se trefil mezi nohy Fendricha.

Slezany vrátil zpátky do hry Holík, který využil zaváhání brankáře Bajzy a střelou z ostrého úhlu skóroval. Pak Texl přiťukl míč Didibovi, jenže ten z dobré pozice nemířil přesně. Po změně stran začal opavský tým a blízko gólu byl střídající Rataj, míč po jeho ráně ovšem prosvištěl těsně vedle pravé tyče.

Následně se mohl prosadit i Ščudla po centru Mondeka, ale hlavičkoval nad bránu a ex-opavského útočníka Jurečku ve službách Slovácka vychytal Fendrich. Skóre se tak již nezměnilo a Slezané se po porážce 1:3 vrací domů bez jediného bodu.

Ohlasy trenérů

Martin Svědík (trenér 1. FC Slovácko): „Vstup do utkání byl výborný. Vést po 27 minutách 3:0 je dobré, ale byly tam i věci, které jsme měli řešit jinak. Následný inkasovaný gól ovlivnil náš výkon, gólmana jsem kritizoval za jeho laxnost. Nechali jsme Opavu snížit, trochu to s námi zamávalo. Předtím jsme chodili hladce do jejich obrany, pak už ne. Ve druhé půli jsme měli zase hrát víc my, ale dobré je, že jsme nedostali gól. Jsme spokojeni se třemi body, ale ne s naší hrou od stavu 3:0. Kdybychom neinkasovali, skončilo by to naším vyšším vítězstvím.“

Radoslav Kováč (trenér Slezského FC Opava): „Rozhodnuto bylo už do 30. minuty. Prvních pět minut jsme sice začali aktivně a chtěli jsme tak hrát celý zápas, ale co jsme dostali za góly, to je neskutečné… Já tomu fakt nerozumím. Můžete mít systém, jaký chcete a není to nic platné. Za to jsem ale samozřejmě odpovědný já. Při prvním gólu chyběla organizace hry, pak přišel druhý a celé se to zbořilo. Po naší brance jsme se trochu nadechli, po změně stran jsem dal do hry tři útočníky, něco jsme tam měli, ale na zvrat to nestačilo. Zápas rozhodly naše hloupé chyby. Teď máme před sebou dvě domácí utkání v řadě, která napoví, jak na tom budeme.“