oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka vyhrála nad Břeclaví

15.05.2013, autor Redakce
Opavští mladší dorostenci kategorie U17 díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase zápasu s MSK Břeclav získali tři body za vítězství 4:2.
33.kolo, středa 15.5.2013, 14:15
SFC Opava SFC Opava
4:2
Břeclav Břeclav
Lasák – Sakmar, Kozelek, Němec, Košárek (70. Machura) – Češek, Vicherek (60. Kolig), Šindler – Němčík, Šemro (54. Šujan), Hendrych.
 
 
Branky: 21. Šemro, 48. Hendrych, 51. Češek, 69. Hendrych – 35. Tuček, 79. Bílek.
+12+12+12

Opavští hráči ve 21. minutě vstřelili první branku zápasu. Hendrych se na levé straně pokutového území uvolnil přes několik hráčů a předložil míč před bránu Šemrovi, který bez problémů skóroval.

Hosté hrozili především z protiútoků. Brankář Lasák vychytal ve vyložené příležitosti Tučka, chvíli poté však opavská obrana stejného hráče neuhlídala podruhé a Břeclav vyrovnala stav utkání.

Druhý poločas přinesl zlepšený výkon domácího týmu, který vyústil ve tři branky. Nejprve Hendrych obloučkem z vnitřku pokutového území přeloboval brankáře, následně po dobré kombinaci a přihrávce Němčíka zakončoval do odkryté brány Češek.

Poslední opavskou branku vstřelil po nahrávce střídajícího Koliga opět Hendrych. Břeclavi v samém závěru utkání vyšel protiútok po opavské ztrátě míče a Bílek svůj postup na brankáře proměnil ve snižující branku na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

Pavel Vaigl, trenér SFC Opava U17: Po prvním poločase jsem nebyl spokojený. Se soupeřem jsme si pohrávali, ale nechtěli jsme dostatečně vyhrát. O přestávce jsme udělali vítr a nasazení hráčů bylo mnohem vyšší. Změnila se zodpovědnost hráčů a chuť zvítězit. Vstřelené branky byly výsledkem naší nátlakové hry.

V závěru jsme však sklouzli k tomu, co jsme předváděli v prvním poločase a předpokládali jsme, že soupeř chce prohrát, což samozřejmě neplatí. Je to všechno o zodpovědnosti a hře v obou šestnáctkách, kde máme stále rezervy.